Έρχονται αυξήσεις τιμών σε γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, κρέας μετά τα Φώτα

Ποια βασικά προϊόντα θα ακριβύνουν (πάλι)

«Όταν τελειώσει το στοκ, και θα τελειώσει στις μέρες των γιορτών, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν ανατιμήσεις», έχει εκτιμήσει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Νέο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη αναμένεται να έρθει μετά τα Φώτα.

Στην πρώτη γραμμή για τις νέες αυξήσεις βρίσκονται είδη, όπως γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, άλευρα, έλαια, κρέατα, κατεψυγμένα προϊόντα, μπίρες, σνακ, όσπρια, σαρακοστιανά, κ.ά.

Οι εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς είναι πως οι αυξήσεις θα αρχίσουν να φαίνονται από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, όταν πλέον θα έχουν εξαντληθεί οι προμήθειες των εορτών και τα αποθέματα, που είχαν στοκάρει τα σούπερ μάρκετ για τις γιορτές.

Αυξήσεις – φωτιά έως 20% από Ιανουάριο σε δεκάδες προϊόντα

Ένα από τα προϊόντα, που έχει ήδη δει την τιμή να «ξεφεύγει» είναι η φέτα, η οποία έχει φτάσει ακόμη και τα 17 ευρώ το κιλό, λόγω έλλειψης στην πρώτη ύλη και αύξησης στην τιμή παραγωγού.

Ακριβότερος ο καφές στο χέρι από την Πρωτοχρονιά

Μάλιστα, σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα οι αυξήσεις, που έχουν περάσει και αυτές που είναι… στα σκαριά, με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους, ξεπερνούν το 10%.

Οι αυξήσεις αναμένεται να πλήξουν και στα σαρακοστιανά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ειδικά στο χταπόδι οι ποσότητες, που θα εισαχθούν, θα είναι περιορισμένες και οι τιμές που θα φθάσει το προϊόν στο ράφι ίσως να είναι απαγορευτικές,
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top