Επίδομα θέρμανσης 2021: Τι πρέπει να κάνουν οι διαχειριστές πολυκατοικιών

Πώς γίνεται η διαδικασία στο MyΘέρμανση

Το ελάχιστο ποσό για το επίδομα θέρμανσης είναι φέτος τα 100 ευρώ και το ανώτατο τα 750 ευρώ 

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για το επίδομα θέρμανσης, αφού μέσα στα πρώτα 24ωρα λειτουργίας της πλατφόρμας υπέβαλαν αίτηση πάνω από 250.000 νοικοκυριά.

Επίδομα θέρμανσης δικαιούνται και τα νοικοκυριά που διαμένουν σε πολυκατοικίες εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Επίδομα θέρμανσης: «Σεισμός» στην πλατφόρμα με 145.000 αιτήσεις!

Στην περίπτωση των πολυκατοικιών, κομβικό ρόλο στο θέμα διαδραμματίζουν οι διαχειριστές.

Τι πρέπει να κάνουν οι διαχειριστές πολυκατοικιών

Οι διαχειριστές των πολυκατοικιών συνδέονται στο MyΘέρμανση με τους κωδικούς του Taxisnet και επιλέγουν τη «Διαχείριση Χιλιοστών Πολυκατοικίας».

Επίδομα θέρμανσης: Σε τρεις δόσεις τα χρήματα - Ποιοι θα πληρωθούν άμεσα

Στη συνέχεια, εισάγουν τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας, καθώς και τη συμμετοχή κάθε ενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης σε χιλιοστά.

Η εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται από ενοίκους μονοκατοικιών, που έχουν ατομικό καυστήρα πετρελαίου θέρμανσης ή από ενοίκους ολιγοκατοικιών, όπου κάθε διαμέρισμα έχει δικό του καυστήρα πετρελαίου θέρμανσης.

Οι διαχειριστές δηλώνουν στο MyΘέρμανση τα ακόλουθα στοιχεία:

–    Τον αριθμό φορολογικού μητρώου του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας.

–    Τον Α.Φ.Μ. της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει.

Επίδομα Θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα - Πώς να κάνετε αίτηση

–    Τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που αντιστοιχεί στην πολυκατοικία.

–    Τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης.

–    Το ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.

Μετά τη συμπλήρωση των παραπάνω στοιχείων προβαίνουν σε ενεργοποίηση της διαδικασίας πληρωμής. Η ενεργοποίηση αυτή δεν μπορεί να γίνει μετά την 15η Δεκεμβρίου 2021.

Προσοχή: Είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν τα χιλιοστά συμμετοχής σε δαπάνες θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας για να δημιουργηθεί η συνολική εικόνα της. Το άθροισμα των χιλιοστών θα πρέπει να είναι 1.000 ώστε να μπορεί να ενεργοποιηθεί και η δυνατότητα πληρωμής. Η δυνατότητα πληρωμής ενεργοποιείται όταν θα έχει υποβληθεί έστω και μία αίτηση δικαιούχου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top