Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Έως 750 ευρώ το επίδομα – Ποιοι θα πληρωθούν έως τις 10 Δεκεμβρίου

Αυξημένη είναι φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης.

Το ελάχιστο ποσό είναι για φέτος τα 100 ευρώ και ανώτατο τα 750 ευρώ, ενώ οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως τις 30 Νοεμβρίου από τους δικαιούχους.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πάνω από 1,20€ η μέση τιμή του σε αρκετούς νομούς

Τα ποσά είναι αυξημένα από 36% (για νοικοκυριά χωρίς παιδιά) έως 68% για νοικοκυριά με τρία παιδιά, ενώ έχουν αυξηθεί και τα κριτήρια.

Για έναν άγαμο το εισόδημα φθάνει τα 14.000 ευρώ και η ακίνητή του περιουσία δεν πρέπει να ξεπερνά τις 180.000 ευρώ, ενώ για έναν έγγαμο, το εισόδημα έχει αυξηθεί στις 20.000 ευρώ και η ακίνητη περιουσία έως και τις 300.000 ευρώ και για κάθε παιδί συν 3.000 ευρώ. 

Το επίδομα θέρμανσης χορηγείται για αγορές πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή άλλων καυσίμων θέρμανσης από τους δικαιούχους, καθώς και για αγορές καυσόξυλων ή πέλλετ από δικαιούχους που διαμένουν μόνιμα σε ορεινές περιοχές με πληθυσμό μέχρι 2.500 κατοίκους.

Ποιοι θα πληρωθούν έως τις 10 Δεκεμβρίου

Έως τις 10 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν προκαταβολικά όσοι έλαβαν το επίδομα θέρμανσης πέρυσι, περίπου 700.000 νοικοκυριά.

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα μέχρι τις 10 Νοεμβρίου

Με την κατάθεση των τιμολογίων αγοράς καυσίμων θα λάβουν το υπόλοιπο επίδομα μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2021.

Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου θα λάβουν το επίδομα και οι νέοι δικαιούχοι, τα νοικοκυριά δηλαδή που θα πάρουν για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης, λόγω της διεύρυνσης των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές

Όσοι δεν υποβάλουν τιμολόγια ή δεν πληρούν τα κριτήρια, βέβαια, θα κληθούν να επιστρέψουν το ποσό της προκαταβολής που δεν κάλυψαν με αγορές καύσιμων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top