Φοιτητικό επίδομα 1.000 ευρώ: Δικαιούχοι και οι σπουδαστές στα δημόσια ΙΕΚ

Τι προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Φοιτητής

Και οι σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ (Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης) δικαιούνται το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ, καθώς με τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή επεκτάθηκε η χορήγησή του.

Το επίδομα είναι ετήσιο και χορηγείται μόνο σε όσους φοιτούν για την απόκτηση πρώτου πτυχίου.

Προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι ο φοιτητής, για τον οποίο χορηγείται το επίδομα, να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και να είναι κάτοχος Α.Φ.Μ.

Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού.

Παράλληλα, για να δικαιούται το ποσό, το οποίο χορηγείται για όσα έτη είναι και τα έτη σπουδών της αντίστοιχης σχολής τμήματος, ο φοιτητής θα πρέπει να διαμένει σε μισθωμένη οικία λόγω των σπουδών του, σε πόλη άλλη της κύριας κατοικίας του στην οποία οι γονείς του ίδιος δεν έχουν πλήρη κυριότητα επικαρπία άλλης κατοικίας.

Όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια, θα πρέπει το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην υπερβαίνει τα τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top