Πώς θα βρείτε την αντικειμενική αξία του ακινήτου σας με λίγα κλικ

Υπολογίστε εύκολα και γρήγορα τον ΕΝΦΙΑ

Χάρτης αντικειμενικές

Να βρείτε την αντικειμενική αξία του ακινήτου σας μπορεί με λίγα κλικ, μέσα από έναν ψηφιακό διαδραστικό χάρτη.

Ενόψει των ειδοποιήσεων για τον ΕΝΦΙΑ, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να υπολογίσουν το ποσό για τον φόρο ακινήτων, που θα κληθούν να πληρώσουν, αφού τους δίνετε η δυνατότητα να υπολογίσουν τις αντικειμενικές αξίες με βάση τις νέες τιμές, που θα ενεργοποιηθούν από το 2022.

Αντικειμενικές αξίες: Σε εφαρμογή ο ψηφιακός χάρτης για όλη την χώρα

Πώς θα βρείτε την αντικειμενική αξία του ακινήτου σας

1. Εισέρχεστε  στη διεύθυνση https://maps.gsis.gr/valuemaps/ και εισέρχεστε στην υπηρεσία». Για εντοπισμό ζώνης του αντικειμενικού συστήματος, εισάγετε διεύθυνση, τοπωνύμιο ή τον κωδικό ζώνης στο πεδίο αναζήτησης και πατώντας το μεγεθυντικό φακό εστιάζετε στη ζώνη ενδιαφέροντος. Η εναλλαγή μεταξύ των ζωνών της αναπροσαρμογής του 2018 και της αναπροσαρμογής του 2021 γίνεται μέσω του σχετικού κουμπιού αριστερά.

2. Στο πλαίσιο «Διεύθυνση ή Τοποθεσία ή Ζώνη» (πάνω αριστερά) συμπληρώνετε τη διεύθυνση της κατοικίας και πατάτε enter. Ο χάρτης θα εστιάσει στη διεύθυνση που γράψατε, με το πλαίσιο Αναζήτησης Αποτελέσματος να δείχνει επάνω στο ακίνητο. Κλείστε το πλαίσιο αυτό πατώντας το Χ.

3. Ανοίξτε την εφαρμογή υπολογισμού Αντικειμενικής Αξίας ακινήτου πατώντας το κουμπί € (πάνω δεξιά). Επιλέξτε «ΚΑΤΟΙΚΙΑ (Ε1)» μέσα από το «Επιλογή Μεθόδου Υπολογισμού» και κάντε κλικ στο ακίνητο ενδιαφέροντος πάνω στον χάρτη. Στον Εγχειρίδιο Χρήσης της Εφαρμογής: «Προσδιορισμός Αντικειμενικών Αξιών Ακινήτων σε χάρτη»  εμφανίζεται ένα νέο πλαίσιο με χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη Ζώνη του ακινήτου. Στο πλαίσιο της εφαρμογής εμφανίζεται αυτόματα η Τιμή Εκκίνησης (Τιμή Ζώνης) και όλες οι πιθανές προσόψεις του ακινήτου σε ζώνη. Θα πρέπει να επιλέξετε όσες προσόψεις ισχύουν (πχ. Γραμμική Ζώνη Α, Κυκλική Ζώνη Β, κτλ.) ώστε να επιλεγεί η σωστή τιμή εκκίνησης

* επιλέξτε μία περίπτωση από το «Β. Συντελεστής Πρόσοψης»

* επιλέξτε τον όροφο της κατοικίας μέσα από το «Γ. Συντελεστής Ορόφου»

* συμπληρώστε τον Συντελεστή Εμπορικότητας μέσα στο πλαίσιο (οι Συντελεστές Εμπορικότητας των δρόμων της Ζώνης βρίσκονται στο πλαίσιο της ζώνης με χρήσιμες πληροφορίες που αναφέρθηκε πιο πάνω, επιλέγοντας τον σύνδεσμο «Περισσότερες πληροφορίες» στον τίτλο «Σ.ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ»). Αναζητήστε το όνομα του δρόμου που έχει πρόσοψη/προσόψεις το ακίνητο και συμπληρώστε την αντίστοιχη τιμή. Σε περίπτωση που δεν αναγράφεται το όνομα του δρόμου που έχει πρόσοψη/προσόψεις το ακίνητο, ο Σ.Ε. παίρνει την τιμή 1,0

* συμπληρώστε τα τετραγωνικά της κατοικίας στο «Δ. Επιφάνεια (σε τ.μ.)» και ο Συντελεστής Επιφάνειας θα εμφανιστεί αυτόματα στο «Ε. Συντελεστής Επιφάνειας»

* συμπληρώστε το Έτος Κατασκευής ή τα Χρόνια Παλαιότητας στο «ΣΤ. Συντελεστής Παλαιότητας»

* επιλέξτε τυχόν ειδικές συνθήκες που συντρέχουν στο «Ζ. Συντελεστής Ειδικών Συνθηκών»

* επιλέξτε την Κατάσταση Αποπεράτωσης στο «Η. Συντελεστής Αποπεράτωσης»

* επιλέξτε τον Τρόπο Κατασκευής στο «Θ. Συντελεστής Τρόπου Κατασκευής»* επιλέξτε τυχόν εξοπλισμό που συντρέχει στο «Ι. Συντελεστής Εξοπλισμού»

* επιλέξτε τυχόν Συνιδιοκτησία στο «ΙΑ. Συντελεστής Συνιδιοκτησίας»

Η υπολογιζόμενη αντικειμενική αξία του ακινήτου αναγράφεται στο μπλε πλαίσιο, στην κεφαλίδα του παραθύρου της εφαρμογής. ΠΡΟΣΟΧΗ:

Το κουμπί «Επαναφορά» ή «Reset» διαγράφει τα στοιχεία που έχουν συμπληρωθεί στα πεδία για να προχωρήσετε σε νέο υπολογισμό. Η εφαρμογή παρέχει και αναλυτικό οδηγό για άλλες περιπτώσεις όπως επαγγελματικό ακίνητο, οικόπεδο, παρκινγκ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top