Παπαθανάσης: «Η ανάπτυξη φέρνει μέρισμα και αυτό διαχέεται στην κοινωνία»

Πώς σχολίασε τις ανατιμήσεις ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης

«Η αναθεωρημένη πρόβλεψη της ΕΛΣΤΑΤ για ανάπτυξη στο 5,9% από το 3,6% καταδεικνύει πόσο αποδοτική και συστηματική δουλειά γίνεται από την κυβέρνηση» ανέφερε σήμερα το πρωί ο Νίκος Παπαθανάσης.

«Ξαναγράφεται» ο φορολογικός χάρτης - Ποιες αλλαγές έρχονται

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι η ανάπτυξη φέρνει μέρισμα και αυτό διαχέεται στην κοινωνία, παραπέμποντας στις παροχές που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε, χάρη στην ανάπτυξη πολλοί συμπολίτες μας βρήκαν δουλειά παρά τηις δυσκολίες λόγω πανδημίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί το ποσοστό ανεργίας και να «αγγίζει» πλέον το 14,2% που είναι το χαμηλότερο ποσοστό της δεκαετίας.

Αυξημένο κατά 20% το νέο επίδομα θέρμανσης - Ποιοι το δικαιούνται

Παράλληλα, η κυβέρνηση έριξε στην πραγματική οικονομία 42,7 δισ. ευρώ για να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζομένους, πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης.

Σχολιάζοντας τις ανατιμήσεις, σημείωσε πως «όντως περιμένουμε πληθωρισμό γύρω στο 2%, αλλά σε καθημερινή βάση γίνονται χιλιάδες έλεγχοι και για αισχροκέρδεια και σε περίπτωση που διαπιστωθούν τέτοια φαινόμενα, βεβαιώνονται μεγάλα πρόστιμα και επιβάλλονται ποινές που μπορούν να φτάσουν ακόμη και στο κλείσιμο της επιχείρησης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top