Αντέχει ο ελληνικός τουρισμός - Ως 100% οι πληρότητες τον Αύγουστο

Αυξημένες οι πτήσεις προς Ελλάδα και τον Αύγουστο

Ισχυρά σημάδια ανάκαμψης δείχνει ο ελληνικός τουρισμός, παρά τις προκλήσεις του φετινού καλοκαιριού. Σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Παππούς στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, η μέση πληρότητα του Ιουλίου διαμορφώνεται στο 70% πανελλαδικά. Και τα πρώτα στοιχεία του Αυγούστου είναι ενθαρρυντικά, καθώς οι πληρότητες φτάνουν στο 80-100%

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Financial Times: Νικήτρια η Ελλάδα στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurocontrol, της ευρωπαϊκής υπηρεσίας για την ασφάλεια της αεροπλοΐας, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας συγκαταλέγεται στους δέκα αερολιμένες που κατά μέσο όρο χειρίστηκαν τις περισσότερες αφίξεις και αναχωρήσεις ανά ημέρα το διάστημα μεταξύ 5 και 11 Αυγούστου.

Τι δείχνουν τα στοιχεία Eurocontrol

Μάλιστα, σε μία ένδειξη ανθεκτικότητας, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχει τη δεύτερη μικρότερη πτώση όσον αφορά τον αριθμό πτήσεων σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2019, της τάξης του 15%, τη στιγμή που μερικοί από τους πλέον νευραλγικούς κόμβους στην Ευρώπη, όπως τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, της Μαδρίτης, του Παρισιού και του Άμστερνταμ, κατέγραφαν «βουτιά» μεταξύ 28 και 37%.

Τα δεδομένα της Eurocontrol φανερώνουν επίσης ότι η Ελλάδα ήταν 7η στην πτητική κίνηση στις 11 Αυγούστου, πίσω από πληθυσμιακά πολύ μεγαλύτερες χώρες -όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Τουρκία- και μάλιστα εμφάνιζε τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό αύξησης πτήσεων (+7%) σε βάθος δύο εβδομάδων. Μόνον το Ηνωμένο Βασίλειο (+12%) είχε ταχύτερη αύξηση των αφίξεων και των αναχωρήσεων εκείνο το 14ήμερο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top