«Κουρεμένα» ενοίκια: Τελευταία ευκαιρία για διορθώσεις

Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου οι πληρωμές

Ακίνητα Αθήνα

Τελευταία ευκαιρία για να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στις δηλώσεις, που έχουν υποβάλλει, έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν έχουν αποζημιωθεί μέχρι σήμερα για τα «κουρεμένα» ενοίκια Ιανουαρίου – Απριλίου 2021.

Η διορία λήγει αύριο, Τρίτη 19 Ιουλίου 2021 και ήδη οι φορολογούμενοι έχουν λάβει μήνυμα από την ΑΑΔΕ και έχουν ενημερωθεί για τα λάθη που θα πρέπει να διορθώσουν.

Εν συνεχεία θα ξεκινήσει η διαδικασία της επεξεργασίας των δηλώσεων, ενώ οι αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια αναμένεται θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ιδιοκτητών ακινήτων στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Μειωμένα ενοικία: Όσα πρέπει να ξέρετε σε 12 SOS

Έτσι, μέχρι αύριο, Τρίτη:

•    Οι εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις Covid ή/και δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021. Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ έχει ήδη αποστείλει τη σχετική ειδοποίηση στους ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις τους.

•    Οι εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων, μπορούν να υποβάλουν δήλωση Covid για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020.

•    Για τους μήνες Μάρτιο 2020 κι εφεξής, σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων περισσότερων ακινήτων που περιέχονται σε μία Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης του αρχικού εκμισθωτή, οι υπεκμισθωτές καλούνται να υποβάλουν τροποποιητικές Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, ώστε να προσδιορίσουν ποια από τα ακίνητα υπεκμισθώνουν περαιτέρω στους υπομισθωτές τους.

•    Οι φορολογούμενοι που εκμισθώνουν ακίνητα μπορούν να υποβάλουν τη Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας για μισθώσεις που είχαν λυθεί μέχρι την 12 Ιουνίου 2020.

Υπενθυμίζεται πως σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να μπορέσουν να λάβουν την αποζημίωση για τα «κουρεμένα» ενοίκια, θα πρέπει να δηλώσουν τον λογαριασμό ΙΒΑΝ στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του myTAXISnet.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top