Η Koμισιόν εγκρίνει πρόγραμμα 14 εκ. ευρώ για στήριξη εταιρειών στην Ελλάδα

Στον τομέα της τέχνης και της ψυχαγωγίας

πανδημία ταμείο θεάτρου κλειστό

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ενέκρινε ένα ελληνικό πρόγραμμα για την υποστήριξη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τέχνης και της ψυχαγωγίας, ιδίως εκείνων που διαχειρίζονται θέατρα και άλλους πολιτιστικούς χώρους, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της επιδημίας του κορωνοϊού. 

Στουρνάρας: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να μείνουν ζωντανές

Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων για την κάλυψη της απώλειας εσόδων από πωλήσεις εισιτηρίων που υπέστησαν οι δικαιούχοι λόγω του lockdown και άλλων περιορισμών που έπρεπε να επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Οικονομικό Επιμελητήριο: 30 μέτρα για την ανάκαμψη της οικονομίας


Το σύστημα θα είναι ανοικτό σε εταιρείες που παρουσίασαν, μεταξύ άλλων, ελάχιστη μείωση του κύκλου εργασιών κατά 20% από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019. Σκοπός του συστήματος είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες ρευστότητας τους προκειμένου να διασφαλίσουν συνέχεια των δραστηριοτήτων τους.


Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι το ελληνικό σύστημα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Συγκεκριμένα:
α. η υποστήριξη δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία, όπως προβλέπεται από το Προσωρινό Πλαίσιο 
και β. η ενίσχυση θα χορηγηθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021. 

To λιανεμπόριο «μετράει τις πληγές του» από πανδημία και συνεχή lockdown

Ως εκ τούτου η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την αποκατάσταση σοβαρής διαταραχής στην οικονομία κράτους μέλους, σύμφωνα με τους όρους  του Προσωρινού Πλαισίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top