To λιανεμπόριο «μετράει τις πληγές του» από πανδημία και συνεχή lockdown

Αλλά και αισιοδοξία για ανάπτυξη 4,2%  το 2021 από την Τράπεζα της Ελλάδας

To ρεπορτάζ του Γ. Παππού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στο λιανεμπόριο

«Τραυματισμένο» από την πρωτοφανή κρίση και τα αλλεπάλληλα lockdown βγαίνει το λιανεμπόριο, ζητώντας μέτρα στήριξης έτσι ώστε να σταθεί όρθιο την επόμενη ημέρα. Αισιόδοξα μηνύματα στέλνει, πάντως,  η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, προβλέποντας για φέτος ρυθμούς ανάπτυξης 4,2%. 

 Ποια πολυκαταστήματα μπορούν να λειτουργούν με click away και click in shop

 Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ 

Μετρώντας τις πληγές της πανδημίας, οι 6 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις βλέπουν στα ταμεία τους μικρότερο τζίρο από 20.000 €. Οι 3 στις 10 υπολογίζουν, μάλιστα, ότι στα ταμεία τους μπήκαν 40 ως 60% λιγότερα από το 2019. Αισιόδοξο είναι το στοιχείο ότι παρά την πρωτοφανή κρίση, οι 7 στις 10 επιχειρήσεις εμφανίζονται χωρίς οφειλές σε εφορίες και ΕΦΚΑ . Αντιθέτως, οι 2 στους 10 εμπόρους χρωστάνε σε προμηθευτές, δείχνοντας έτσι ότι το lockdown επηρεάζει αρνητικά όλη την αλυσίδα. Τι ζητάει το λιανεμπόριο; Μέτρα, προκειμένου να μη «σκάσουν» οι επιταγές που έχουν «παγώσει», κατάργηση της προκαταβολής φόρου  και του Τέλους Επιτηδεύματος, ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρών επιχειρήσεων.

Μέτρα στήριξης για τουρισμό και γυμναστήρια στο «μοντέλο» της εστίασης  

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ»

«Σε λίγο θα έχουμε στη διάθεσή μας και το πανίσχυρο όπλο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, που θα κινητοποιήσει σχεδόν 57 δισεκατομμύρια σε 170 δράσεις. Την «Ελλάδα 2.0», που στο επίκεντρό της έχει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός σε μήνυμά του για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης στη χώρα μας.    

 Εστίαση: Ανοίγει μετά το Πάσχα και μόνο σε εξωτερικούς χώρους 

ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ «ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  

Η Τράπεζα της Ελλάδας προβλέπει ότι η οικονομία θα καταφέρει φέτος να "τρέξει" με ρυθμούς 4,2%. Ωστόσο, επισημαίνει ότι τα χρέη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, που θα αγγίξουν τα 240 δισ ευρώ, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση. Ηχηρό είναι το καμπανάκι για τον κίνδυνο πτωχεύσεων και απώλειας θέσεων εργασίας 

«Η οικονομική πολιτική θα πρέπει να στραφεί σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και να διευκολύνει τη διαδικασία ανακατανομής πόρων σε δυναμικούς κλάδους και επιχειρήσεις με καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης» διαμήνυσε ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top