Μετάλλαξη Δέλτα: Πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό

«Παγώνουν» οι κρατήσεις από το εξωτερικό σε δημοφιλείς προορισμούς

Η μετάλλαξη Δέλτα φέρνει μούδιασμα στον ελληνικό τουρισμό. Ξενοδόχοι και επιχειρηματίες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα βλέποντας τις κρατήσεις να «παγώνουν». 

Κορωνοϊός: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 100% πιο μεταδοτική»

Όπως ανέφερε η Άννα  Σταματιάδου στο ρεπορτάζ της για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ασκήσεις ψυχραιμίας κάνουν ήδη οι άνθρωποι του τουρισμού. Τα πράγματα  είναι πολύ ρευστά, πάνω που είχαν αναθαρρήσει και πίστευαν ότι θα γεμίσουν μαγαζιά και δωμάτια από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο και ότι θα φτάναμε το 50% των αφίξεων του 2019,  δηλαδή 18 εκατ. τουρίστες.

Μεταλλάξεις Ελλάδα: Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν με την παραλλαγή Δέλτα

Πλέον όμως  βλέπουν τη μετάλλαξη να εξαπλώνεται στην Ευρώπη και τις κρατήσεις να παγώνουν. Παρά τις μεγάλες προσφορές, παρά τα ελκυστικά πακέτα σε πολλούς προορισμούς την τελευταία εβδομάδα το τηλέφωνο δεν χτυπάει. 

Η μετάλλαξη Δέλτα βάζει φρένο στον Τουρισμό

Ειδικά σε μέρη όπως τα νησιά του Ιονίου και η Κρήτη που βασίζονται σε Βρετανούς και Ρώσους τουρίστες, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Φορείς του τουρισμού μαζί με την κυβέρνηση παρακολουθούν τις εξελίξεις συνεχώς. «Δείχνουμε γρήγορα αντανακλαστικά» λένε και επισημαίνουν ότι «έχουμε αυστηρά κριτήρια» (ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, plf, και δειγματοληπτικούς ελέγχους). Όλοι θεωρούν ότι η υγειονομική ασφάλεια προέχει και απεύχονται να γίνουμε Πορτογαλία, η οποία ξεκίνησε καλά τουριστικά και τώρα αντί να γεμίζουν τα ξενοδοχεία γεμίζουν τα νοσοκομεία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top