Μειωμένα ενοίκια : Έρχονται πληρωμές για τις αποζημιώσεις Μαΐου

Ποιους θα αφορά η μείωση ενοικίου τον Ιούνιο

Χρήματα χέρια

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα ενοίκια, που δεν εισέπραξαν το Μάιο, με βάση τις δηλώσεις COVID, που υπέβαλαν για το μήνα Απρίλιο.

Παράλληλα, σχεδιάζεται τις επόμενες ημέρες σχεδιάζεται να γίνουν πληρωμές και για προηγούμενους μήνες, που θα αφορούν εκκρεμότητες γύρω από υπεκμισθώσεις, όπως και για ιδιοκτήτες, που δήλωσαν τον σωστό IBAN του λογαριασμού τους στο Taxisnet.

Συγκεκριμένα, οι επόμενες πληρωμές θα αφορούν:

«Κουρεμένα» ενοίκια: Τι θα ισχύσει για τον Ιούνιο

- Ιδιόκτητες ακινήτων-φυσικά πρόσωπα που δεν έλαβαν καθόλου ενοίκιο τον περασμένο Μάιο. Συγκεκριμένα θα αποζημιωθούν για το 80% του αρχικού μισθώματος, ενώ τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα θα αποζημιωθούν για το 60% του συμφωνημένου μισθώματος. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς.

- Ιδιοκτήτες ακινήτων για μειωμένα μισθώματα Ιανουαρίου-Απριλίου 2021 ανάλογα με το ύψους του «κουρέματος».

- Περιπτώσεις ιδιοκτητών που ακόμα περιμένουν τις αποζημιώσεις Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020.

- Ιδιοκτήτες ακινήτων που έκαναν όλες τις απαραίτητες διορθώσεις ώστε να εμφανίζεται σωστά το IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού στο Taxisnet

Για ποιους προβλέπεται μείωση ενοικίου τον Ιούνιο

Για τον Ιούνιο προβλέπεται:

·       πλήρης απαλλαγή ενοικίου για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών, τα γυμναστήρια και επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα.

·       μειωμένο ενοίκιο κατά 40% για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο  λιανεμπόριο, για τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση είναι σε αναστολή, μόνο για την κύρια κατοικία τους όπως και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

Ωστόσο ακόμα δεν έχει εκδοθεί η λίστα με τους ΚΑΔ, που δικαιούνται τις παραπάνω μειώσεις.

Όσον αφορά τον Ιούλιο, το οικονομικό επιτελείο τονίζει ότι το μέτρο των μειωμένων ενοικίων θα αφορά έναν πολύ μικρό αριθμό επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top