Οργανωμένο έγκλημα: Σε τροχιά ερευνών μπαίνουν ΑΑΔΕ και Τράπεζα της Ελλάδος

Πώς δρουν τα κυκλώματα εκβιαστών

Μια νέα επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος μπαίνει σε τροχιά ερευνών. Από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μέχρι και την Τράπεζα της Ελλάδος θα ξεδιπλωθούν οι έρευνες για τα «σκοτεινά μονοπάτια» του μαύρου χρήματος, που «ξεπλένει» το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα. 

Στο παιχνίδι μπαίνουν οι: Οικονομική αστυνομία, ΣΔΟΕ, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και Τράπεζα της Ελλάδος που σε συνεργασία με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. θα ξεψαχνίσουν:

  • επιχειρήσεις που κρύβουν πίσω τους offshore
  • μεταφορές μεγάλων ποσών σε τράπεζες, κυρίως του εξωτερικού
  • εικονικά τιμολόγια
  • επενδυτικά προγράμματα

Πώς δρουν τα κυκλώματα εκβιαστών

Την άκρη του νήματος εκτιμούν πως θα βρουν σε «διμοφιλή» για εκβιασμούς και «προστασία» καταστήματα, καφετέριες, μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις έρευνες των αστυνομικών Αρχών έχει προκύψει πως σε πολλές περιπτώσεις η πληρωμή προστασίας λειτουργούσε με αμφίδρομο όφελος. δηλαδή όφελος είχαν και οι εκβιαστές, αλλα και οι καταστηματάρχες που προσέφευγαν σε αυτούς για να επιλύσουν παράνομα δικά τους προβλήματα. 

Σαβιάνο: «Αντιμετωπίστε τη μαφία αλά ιταλικά»

Ένας άνθρωπος που ξέρει και την παραμικρή λεπτομέρεια για τη δράση της «ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ», είναι ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Ρομπέρτο Σαβιάνο.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να μιμηθεί την Ιταλία για να ξεδοντιάσει την ελληνική μαφία. «Να συγκεντρωθούν οι έρευνες σε μια εθνική εισαγγελία κατά της μαφίας με βάση το ιταλικό μοντέλο» είπε. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top