Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Οι αιτήσεις, οι δικαιούχοι και οι επιδοτήσεις

Πώς θα κάνετε δωρεάν διακοπές - Μέχρι τις 15 Ιουνίου η αίτηση

«350.000 εργαζόμενοι, άνεργοι και αγρότες μπορούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού», είπε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ (Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού).

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως και την Τρίτη 15 Ιουνίου, ενώ το πρόγραμμα θα «τρέξει» κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022.

Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι

Η αίτηση για τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού θα γίνεται μέσα από την πλατφόρμα (https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou).

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό ύψους 30 εκατ. ευρώ - ποσό που καλύπτει 300.000 επιταγές - και προβλέπονται αυξημένες επιδοτήσεις για τις διακοπές στους δικαιούχους, οι οποίες φτάνουν και το 100% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μέχρι 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ.

Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές

Ειδικά, για καταλύματα σε Λέρο, Μυτιλήνη, Σάμο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως και 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για τον Αύγουστο, το ποσοστό της επιδότησης του ΟΑΕΔ θα αυξηθεί κατά 20%, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του τουριστικού κλάδου και συμμετοχή των επιχειρήσεων κατά την «αιχμή» της περιόδου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Έως έξι διανυκτερεύσεις για 300.000 δικαιούχους

Ειδικά για τον Αύγουστο, το ποσοστό της επιδότησης του ΟΑΕΔ θα αυξηθεί κατά 20%, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του τουριστικού κλάδου και συμμετοχή των επιχειρήσεων κατά την «αιχμή» της περιόδου.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΠΕΚΑ –που αφορά σε διακοπές 6 ημερών για 50.000 δικαιούχους για την περίοδο 5 Ιουλίου 2021 - 30 Μαΐου 2022, με προϋπολογισμό της τάξης των 6 εκατ. ευρώ, οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 24 Μαΐου έως και την Τρίτη 15 Ιουνίου, στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Ποιοι είναι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους τον τελευταίο χρόνο:

•    πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες πενήντα (50) ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e - ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας ή

•    έλαβαν από τον ΟΑΕΔ πενήντα (50) ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

•    έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δύο (2) μηνών (πενήντα - 50 - ημερήσια επιδόματα) ή

•    συγκέντρωσαν πενήντα (50) ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή

•    είναι εγγεγραμμένοι/-ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων

Σημειώνεται πως, με τα voucher από το περσινό πρόγραμμα να λήγουν στις 31 Ιουλίου, όσοι ωφελήθηκαν πέρυσι, δεν μπορούν πάρουν και φέτος επιταγή.

Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι του προγράμματος

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:

•    τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 5 - 18 ετών

•    τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 18 - 24 ετών, όταν ασφαλίζονται από τους δικαιούχους ή τον άλλο γονέα τους

•    τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 24 ετών και άνω, εφόσον είναι ΑμεΑ σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως, άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένα, χωρίς ημέρες ασφάλισης

•    οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν ασφαλίζονται από αυτούς

•    οι συνοδοί ΑμεΑ

Διακοπές ακόμη και σε 5άστερα ξενοδοχεία - Πώς υπολογίζεται η επιδότηση

Πίνακες Κοινωνικός Τουρισμός  Πίνακες Κοινωνικός Τουρισμός  Πίνακες Κοινωνικός Τουρισμός

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top