Φορολογικές δηλώσεις 2021: Επιστροφές φόρου για πάνω από 1 εκατ. πολίτες

Ποιοι θα λάβουν ποσά από την εφορία

Δείτε το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Χρονιά επιστροφής φόρου θα είναι το 2021 καθώς αναμένεται πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες να λάβουν πιστωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα.

Οι φορολογούμενοι μπορούν από χθες, Πέμπτη 27 Μαΐου, που άνοιξε η πλατφόρμα,να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις και να δηλώσουν τα εισοδήματά τους για το 2020, μια χρονιά που σημαδεύτηκε από την πανδημία.

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Οι αλλαγές στο νέο έντυπο Ε1

Υπενθυμίζεται πως πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες επιβιώνουν για περίπου έναν χρόνο με τη συνδρομή του κράτους, είτε είναι η αποζημίωση ειδικού σκοπού, είτε το πρόγραμμα Συνεργασία, είτε τα «κουρεμένα» ενοίκια, είτε η Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Άνοιξε το Taxisnet - Τι αλλάζει φέτος

Οι ενισχύσεις αυτές είναι αφορολόγητες και έτσι δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι και εποαγγελματίες, που για πολλούς μήνες ζούσαν με 534 ευρώ, θα έχουν επιστροφή φόρου, καθώς θα εμφανίσουν μειωμένο εισόδημα.

Στην ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) είναι έτοιμοι να κινηθούν με γρήγορες διαδικαδίες, είτε για την επιστροφή χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιουχων είτε για τον συμψηφισμό της επιστροφής φόρου με άλλες φορολογικές υποχρεώσεις.

Παράδειγμα

Μισθωτός με μεικτές μηνιαίες αποδοχές 2000 ευρώ, μπήκε για 4 μήνες σε αναστολή εργασίας Άρα εισέπραξε το 2020 τους 10 από τους 14 μισθούς. Έχει προπληρώσει 2743 ευρώ ως παρακράτηση φόρου αλλά του αναλογεί φόρος 1625 ευρώ. Θα πάρει επιστροφή 1039 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top