ΟΑΕΔ: Τελευταία ευκαιρία για την έκτακτη αποζημίωση των εποχικών

Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

λεφτά σε χέρια

Τελευταία ευκαιρία έχουν σήμερα για να αιτηθούν την έκτακτη αποζημίωση οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον επισιτισμό.

Η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ (Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού) κλείνει σήμερα, Πέμπτη 6 Μαΐου, στις 23.59.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι οι εποχικά εργαζόμενοι του τουριστικού - επισιτιστικού κλάδου που:

1.    Απασχολήθηκαν κατά το 2019 - με πλήρη ή μερική απασχόληση - χωρίς να υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης κατά τις ισχύουσες διατάξεις το 2020.

Επιδότηση μισθού για 6 μήνες για νέες προσλήψεις

2.    Έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας 3 μηνών και 5 ημερών κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2019-Φεβρουαρίου 2020 ή η τακτική επιδότηση ανεργίας επιμηκύνθηκε κατά έναν μήνα στο ως άνω χρονικό διάστημα.

3.    Δεν είναι δικαιούχοι και δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν και δεν θα λάβουν, τακτική επιδότηση ανεργίας για τους μήνες Σεπτέμβριο 2020-Φεβρουάριο 2021.

4.    Δεν έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας ή το επίδομα μακροχρονίως ανέργων για τους μήνες Σεπτέμβριο 2020-Φεβρουάριο 2021.

5.    Δεν είναι δικαιούχοι, δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν ή δεν θα λάβουν, την αποζημίωση ειδικού σκοπού από άλλη αιτία για το πρώτο δίμηνο του έτους.

Η αποζημίωση ανέρχεται στο ύψος του τελευταίου επιδόματος ανεργίας που έλαβαν οι δικαιούχοι, εφόσον παρέμειναν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Οι δικαιούχοι πρέπει να εισέλθουν µε κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ, για να επικαιροποιήσουν στοιχεία (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ΙΒΑΝ) και να υποβάλουν αίτηση/υπεύθυνη δήλωση ότι παρέμειναν άνεργοι κατά τους μήνες Ιανουάριο-Φεβρουάριο και δεν απορρέει υποχρέωση επαναπρόσληψης από τη σύμβασή τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top