Επιδότηση μισθού για 6 μήνες για νέες προσλήψεις

Επεκτείνεται και σε εποχικά εργαζόμενους το πρόγραμμα

Ανεργία

Να επεκτείνει το μέτρο της επιδότησης μισθού και σε εποχικά εργαζόμενους, πέραν των μακροχρόνια ανέργων, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.

Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η αγορά εργασίας κυρίως στον κλάδο του τουρισμού που επανεκκινεί στις 15 Μαίου, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σοβαρά να επεκτείνει το μέτρο της επιδότησης μισθού – που ισχύει επιπλέον της 6μηνης επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών - και σε εποχικά εργαζόμενους πέραν των μακροχρόνια ανέργων.

Σήμερα, το πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας επιδοτεί για 6 μήνες τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζόμενους και εργοδότη για κάθε νέα θέση που δημιουργείται και εντάσσεται στο πρόγραμμα, ανεξαρτήτως του ύψους του μηνιαίου μισθού.

Αν προσληφθεί μακροχρόνια άνεργος, το πρόγραμμα επιδοτεί και τον καθαρό μισθό – εκτός από τις εισφορές – με ένα ποσό της τάξης των 200 ευρώ. Η καταβολή της επιδότησης των 200 ευρώ γίνεται με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού των επιχειρήσεων-εργοδοτών. 

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας με μισθό 933 ευρώ

Αντίστοιχο μοντέλο εξετάζει τώρα να εφαρμόσει και για τους εποχικά απασχολούμενους το οικονομικό επιτελείο.

Παράδειγμα

•    Μισθωτός με μικτό μισθό 850 ευρώ που εντάσσεται στο πρόγραμμα.

•    Το κράτος επιδοτεί 120 ευρώ εργατικές εισφορές και 191,5 εργοδοτικές, σύνολο 311,5 ευρώ το μήνα.

•    Από τα 1041,5€ ο εργοδότης καταβάλλει μόνο 730€, δηλαδή τον καθαρό μισθό του εργαζόμενου.

•    Αν ο εργαζόμενος είναι μακροχρόνια άνεργος ο εργοδότης καταβάλλει 530 ευρώ και τα υπόλοιπα 200 τα βάζει το κράτος. Πλέον το ίδιο θα ισχύει και με νεοπροσληφθέντες εποχικά εργαζόμενους, χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top