Πάσχα: Την «ανηφόρα» παίρνει η τιμή για αρνιά και κατσίκια 

Φόβοι για ελλείψεις και πανάκριβο οβελία στην αγορά  

Στα 10 ευρώ το κιλό πουλιέται το αρνάκι για το τραπέζι του Πάσχα στις γειτονιές, με προοπτική να φτάσει και τα 12 ευρώ. Τη Μεγάλη Εβδομάδα ο παραδοσιακός οβελίας θα είναι πανάκριβος και δυσεύρετος, καθώς σιγά - σιγά τα τσιγκέλια αδειάζουν. 

Η «μάχη» του οβελία: Με ποιά τιμή θα έρθει στο πασχαλινό τραπέζι;

ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ - ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ Ο ΟΒΕΛΙΑΣ

Στην κεντρική αγορά της Αθήνας οι τιμές ποικίλουν ανάλογα φυσικά με το βάρος και το μέγεθος του πασχαλινού οβελία. Ξεκινούν από 7 ευρώ και φτάνουν ακόμη και τα 8,10 ευρώ το κιλό. 

Όπως δήλωσε  στον Γιώργο Σαραντάκο ο έμπορος της κεντρικής αγοράς Γιώργος Πιρλίμπος, «το αρνάκι είναι λίγο πιο ακριβό από τις προηγούμενες χρονιές, λιγότερο από όσο χρειαζόμαστε αλλά πάλι η Βαρβάκειος φέτος θα σώσει την Αθήνα, δηλαδή θα πουλήσει 2 με 3 ευρώ φθηνότερο αρνί από τη συνοικία». 

«Η Βαρβάκειος πουλάει έως 8 ευρώ σήμερα» δηλώνει η έμπορος επίσης της κεντρικής αγοράς Βαρβάρα Τσιρώνη. 

Όσον αφορά το πώς θα εξελιχθούν οι τιμές τη  Μεγάλη Εβδομάδα,  απαντά ότι θα εξαρτηθεί «αναλόγως από το πώς θα ψωνίσουμε κι εμείς την Κυριακή».  

Πάσχα 2021: «Απογειώθηκαν» οι τιμές για το αρνί και το κατσίκι 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΝΙΑ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ 

Οι κτηνοτρόφοι λένε από την πλευρά τους ότι ξεμένουν από αρνιά.  

 «Όσοι έχουν αρνιά είναι ευκαιρία φέτος να πάρουν χρήματα. Γιατί η τιμή του είναι τσιμπημένη σε σχέση με άλλα χρόνια…Το αρνί φέτος θα φτάσει γύρω στα 12 ευρώ στο τσιγγέλι» δηλώνει στο Star ο κτηνοτρόφος Θοδωρής Παπαστογιαννούδης. 

Οι πιο  προνοητικοί πάντως αγόρασαν ήδη το αρνί του Πάσχα, αφού ο κίνδυνος να μείνουν τα τσιγκέλια άδεια την Μεγάλη Εβδομάδα είναι ορατός. 
.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top