2,5 δις ευρώ άντλησε το Δημόσιο - Επιτυχής έκδοση του 30ετούς ομολόγου

Σταϊκούρας: Σηματοδοτεί την πλήρη επιστροφή στις διεθνείς αγορές

Δείτε στο video τι μετέδωσε ο οικονομικός συντάκτης του Star Γ. Παππούς για την έκδοση 30ετούς ομολόγου από το Δημόσιο και για τα σενάρια σχετικά με το «κούρεμα» σε ηλεκτρονικές αποδείξεις και τεκμήρια

Με 2,5 δισ. ευρώ ενισχύει τα ταμειακά του διαθέσιμα το Ελληνικό Δημόσιο μετά την επιτυχή έκδοση του 30ετούς ομολόγου.

Σταϊκούρας στο Ecofin: Οι 13 μεταρρυθμίσεις για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας «η έκδοση συμβάλλει  σημαντικά στην περαιτέρω βελτίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους. Καταδεικνύει και επιβεβαιώνει, ακόμη πιο εμφατικά σε σύγκριση με προηγούμενες εξόδους στις αγορές, την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στη διαχείριση, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα, αποτελεί ένα επιπλέον θετικό βήμα, το οποίο αναμένεται να συνδράμει,  καταλυτικά, στις μελλοντικές αναβαθμίσεις του αξιόχρεου της χώρας».

Eπιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Ένα δις. ευρώ για τους νέους δικαιούχους

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η συγκεκριμένη έκδοση σηματοδοτεί την πλήρη επιστροφή της χώρας μας στις διεθνείς αγορές και συμβάλλει στην εξομάλυνση της καμπύλης των αποδόσεων, παρέχοντας ταυτοχρόνως ασφάλεια στους επενδυτές, καθώς χρονικά ξεπερνά -κατά πολύ- την περίοδο που εκπνέουν τα συμφωνημένα με τους θεσμούς μέτρα διευθέτησης για το χρέος.

Η έκδοση, όπως ανέφερε, διακρίνεται για τη σημαντική ζήτηση, το χαμηλό κόστος δανεισμού και την εξαιρετική ποιότητα της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top