Προκαταβολή σύνταξης: 8.000 αιτήσεις σε μια μέρα - Πότε λήγει η προθεσμία

Νομοθετική πρωτοβουλία για απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης συντάξεων

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίο ειδήσεων του Star για την προκαταβολή σύνταξης, στις  26/2/21

Στις 10 Μαρτίου άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για αιτήσεις χορήγησης προκαταβολής σύνταξης , με την προθεσμία να εκπνέει στις 31 Μαρτίου. Ήδη εντός του πρώτου 24ώρου. υποβλήθηκαν πάνω από 8.000 αιτήσεις, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3.

Προκαταβολή σύνταξης: Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για υποβολή αίτησης


Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη, μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr και, συγκεκριμένα, μέσω του συνδέσμου https://prokatavoli.syntaxeis.gov.gr/, καθώς και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του e-EΦΚΑ (www.efka.gov.gr).

Οι ασφαλισμένοι οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση απονομής σύνταξης γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου, υποβάλλουν στην πλατφόρμα αίτηση χορήγησης του ποσού προκαταβολής έναντι της σύνταξης και η έγκριση του αιτήματος προκαταβολής πραγματοποιείται από τον e-ΕΦΚΑ, με βάση τα πληροφοριακά στοιχεία που τηρεί ο Οργανισμός και οι συνεργαζόμενοι φορείς, καθώς και με τα στοιχεία που δηλώνει ηλεκτρονικά ο αιτών.

Προκαταβολή σύνταξης: Πριν το Πάσχα οι πληρωμές – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Τα ποσά για την προκαταβολή της σύνταξης ανέρχονται σε:

384 ευρώ για
•    όσους έχουν κλείσει τα 67 έτη κι έχουν τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλισης
•    όσους είναι 62 ετών με 20 έτη ασφάλισης
•    όσους συνταξιοδοτούνται λόγω αναπηρίας
•    καθώς και συζύγους στις περιπτώσεις θανάτου των ασφαλισμένων

360 ευρώ

  • για όσους είναι 62 ετών αλλά με 15 χρόνια ασφάλισης 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι προετοιμάζεται νομοθετική πρωτοβουλία για την απλούστευση της διαδικασίας έκδοσης των συντάξεων, ενώ υπογράμμισε ότι αυξήθηκε ο ρυθμός απονομής τους. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι, το πρώτο εξάμηνο του 2019, απονέμονταν περίπου 10.000 συντάξεις κάθε μήνα, ενώ, το τελευταίο εξάμηνο του 2020, ο αριθμός των συντάξεων που απονέμονταν κάθε μήνα ανήλθε σε περίπου 18.000. Τέλος, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top