Φορολογικές δηλώσεις 2021: Ποιοι 18χρονοι πρέπει να υποβάλλουν

Ποιοι δίνουν ραντεβού με την εφορία -Ποιοι εξαιρούνται

18χρονη

Ραντεβού με την Εφορία θα πρέπει να κλείσουν για πρώτη φορά φέτος χιλιάδες φορολογούμενοι. Είναι οι 18ρηδες οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν φορολογική δήλωση. Η υποχρέωση αυτή όμως δεν ισχύει για όλους.

Επίδομα 534 ευρώ: Μπαίνει κόφτης σε πληττόμενες επιχειρήσεις

Ποιοι 18άρηδες υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, νέος ή νέα που έχει συμπληρώσει τα 18 έτη ηλικίας εντός του προηγούμενου έτους υποχρεούται φέτος να υποβάλλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση, εφόσον:

  • Δεν συγκατοικεί στο ίδιο σπίτι με τους γονείς του αλλά διαμένει σε κτίσμα στο οποίο κατέχει έστω κι ένα μικρό ποσοστό πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή σε κτίσμα το οποίο του παραχωρήθηκε δωρεάν από τους γονείς του ή από κάποιον φίλο του.
  • Έχει στο όνομά του οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο που λαμβάνει υπόψη ως τεκμήριο διαβίωσης (ΙΧ αυτοκίνητο, σκάφος κ.λπ.)
  • Απέκτησε εντός του 2020 οποιασδήποτε άλλης μορφής εισόδημα (π.χ. από μισθούς, επιδόματα, ενοίκια, αγροτικές ή επιχειρηματικές δραστηριότητες, υπεραξίες από μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια κ.λπ.)
  • Ίδρυσε εντός του 2020 οποιαδήποτε επιχείρηση στο όνομά του
  • Προχώρησε εντός του 2020 σε έναρξη ελευθέριου επαγγέλματος

Προσοχή: Οι νέοι που υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση και δεν έχουν ΑΦΜ, θα μπορούν να το λάβουν μέσω του aadelive.

Η υποβολή γίνεται υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου.

Εφορία: Πώς θα εξοφλήσετε τις οφειλές εύκολα, γρήγορα και χωρίς ουρές

Ποιοι 18χρονοι εξαιρούνται της υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης

Οι μόνοι νέοι οι οποίοι συμπλήρωσαν τα 18 έτη ηλικίας εντός του 2019 και δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν φέτος δική τους δήλωση φορολογίας εισοδήματος είναι όσοι το προηγούμενο έτος δεν είχαν καθόλου εισοδήματα ούτε περιουσιακά στοιχεία που να αποτελούν τεκμήρια (κατοικία, αυτοκίνητο κλπ), εφόσον φιλοξενήθηκαν σε σπίτια γονέων, άλλων συγγενών ή φίλων, ή εφόσον είναι φοιτητές και λόγω σπουδών διαμένουν με ενοίκιο σε άλλη πόλη από αυτήν στην οποία ζουν οι γονείς τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top