Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους: «Καταστρεφόμαστε από το lockdown» 

Βαριές οι απώλειες τζίρου σε ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται χιλιάδες εμπορικά καταστήματα λόγω του lockdown, βλέποντας τα ράφια τους γεμάτα με αδιάθετα προϊόντα και τα ταμεία τους άδεια από ρευστό. Αυτό που ζητάνε από την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους, είναι να ανοίξουν άμεσα, με αυστηρά μέτρα, για να μην καταστραφούν.  

Πελώνη: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί παράταση του lockdown»

Εφιαλτικό είναι για τους εμπόρους, το σενάριο της παράτασης του lockdown πέρα από τις 8 Μαρτίου, καθώς περιορίζονται δραματικά, τα χρονικά περιθώρια για να ξεστοκάρουν.  

Χιλιάδες επιχειρήσεις με ρούχα και παπούτσια βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς όπως μπορείτε να δείτε τα ράφια είναι γεμάτα με εμπορεύματα. Όσο περνάνε οι ημέρες τα εμπορεύματα βγαίνουν εκτός εποχής, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στις αποθήκες των καταστημάτων

Ακόμα και λοιμωξιολόγοι, διαπιστώνουν ότι το lockdown δεν είναι πλέον αποτελεσματικό και προτείνουν άνοιγμα του λιανεμπορίου με αυστηρούς κανόνες. 

Άρση lockdown: Ποια ημερομηνία ανοίγει τελικά η αγορά   

«Να βρούμε εναλλακτικές για να εκτονωθεί η ανάγκη κόσμου για επικοινωνία, προφανώς ανοίγοντας εμπόριο με ραντεβού και χρήση μάσκας και βέβαια όχι με τρίωρα μηνύματα που δεν αποτρέπουν το συνωστισμό»  δηλώνει ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ.    

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 27 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΩΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 

Από το ξέσπασμα της πανδημίας ως σήμερα, έχουν διοχετευθεί στην αγορά και στα νοικοκυριά 27 δισ ευρώ. Υπολογίζεται ότι στους επόμενους μήνες, επιχειρήσεις κι εργαζόμενοι θα ενισχυθούν με άλλα 8,5 δισ ευρώ. 

«Άμεσα επαναλειτουργία με μέτρα, να γίνει εκποίηση εμπορευμάτων για να δοθεί ρευστότητα και να πληρωθούν κάποιες υποχρεώσεις αλλά και οι προμηθευτές για να τροφοδοτήσουν την αγορά με φρέσκο εμπόρευμα» τονίζει στο Star o Θεόδωρος Καπράλος, Πρόεδρος του  Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά

ΒΑΡΙΕΣ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΖΙΡΟΥ ΣΕ ΡΟΥΧΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Τα καταστήματα που πουλάνε ρούχα- παπούτσια μπαίνουν στην Άνοιξη με απώλειες τζίρου 36%, τα καλλυντικά με πτώση σχεδόν 40%, τα καταστήματα παιχνιδιών 22%. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top