Κάλυψη Πάγιων Δαπανών: Ποιες επιχειρήσεις αφορά

«Ένεση» χρηματοδότησης 11,6 δις στις επιχειρήσεις

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star στις 12/2

Πώς και πώς περιμένει η αγορά την επιδότηση των πάγιων δαπανών με τις οποίες θα καλύψει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας. Το πλαίσιο της επιδότησης σχηματίζεται βήμα βήμα και σύμφωνα με πληροφορίες τον Μάρτιο θα παρθούν αποφάσεις. Ωστόσο η Έκθεση της Κομισιόν υποδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις οι οποίες φυσικά θα πληρούν τα κριτήρια.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πληρωμές σήμερα σε 2.959 δικαιούχους

Προφανώς μετά από τις τεχνικές διαβουλεύσεις, που είχαν προηγηθεί με την ελληνική πλευρά, η Κομισιόν κάνει λόγο για «αποζημίωση επί των πάγιων δαπανών, με τη μορφή εκπτώσεων φόρου και ασφαλιστικών εισφορών».

Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι οι επιχειρήσεις, που θα χαρακτηριστούν επιλέξιμες, δεν θα λάβουν μετρητό για να καλύψουν τις «τρύπες», που δεν μπόρεσαν να κλείσουν με τα χρηματοδοτικά «εργαλεία» των προηγούμενων μηνών, αλλά θα απαλλαγούν από τρέχουσες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Eurostat: Στο -2,4% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Επιστρεπτέα 6: Μέχρι τα μεσάνυχτα που έληξε η προθεσμία, είχαν υποβληθεί 721.395 αιτήσεις!

Από το υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι οι μισές θα κοπούν λόγω κριτηρίου τζίρου. Ωστόσο, επειδή βάση υπολογισμού είναι μόνο ο Ιανουάριος, πιθανώς να βρεθούν προ εκπλήξεως.

«Ένεση» χρηματοδότησης 11,6 δις στις επιχειρήσεις

Κομισιόν: Η Ελλάδα προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις, τη «φρέναρε» η πανδημία

Με δύο τροπολογίες επιβεβαιώθηκε, επίσης, η πρόθεση των συναρμόδιων υπουργείων να διευρύνουν και να ενισχύσουν την «ομπρέλα» στήριξης. Ειδικότερα:

  • Με υπουργικές αποφάσεις θα δοθεί απάντηση στο αίτημα των εμπόρων για παράταση των χειμερινών εκπτώσεων, έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεστοκάρουν, να εξοφλήσουν τους προμηθευτές τους και να αγοράσουν νέο εμπόρευμα για Άνοιξη και Καλοκαίρι
  • Μετά τη διάταξη για παράταση και το Μάρτιο της απαλλαγής από την καταβολή ενοικίων, έφτασε στη Βουλή και η διάταξη για «πάγο» 75 ημερών στις επιταγές Μαρτίου και των «κλειστών» και των πληττόμενων με πτώση τζίρου τουλάχιστον 40% στο διάστημα Οκτωβρίου- Δεκεμβρίου.
  • Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται και η αναστολή πληρωμών ΦΠΑ στους κομιστές αυτών των επιταγών, οι οποίοι, επίσης, δικαιούνται «πάγωμα» και των δικών τους επιταγών
  • «Κούρεμα» στα Τέλη Κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων
  • Παράταση του προγράμματος επιδότησης μισθών- εισφορών «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ως το τέλος Μαρτίου
  • Ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας για παροχές σε είδος ως τις 28 Φεβρουαρίου του 2022, για όσους ήταν ασφαλιστικά ικανοί στις 29 Φεβρουαρίου του 2020. Η κάλυψη αυτή αφορά και άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top