Αποζημίωση για τις ηλεκτρικές συσκευές που χάλασαν λόγω διακοπής ρεύματος

Δείτε την ειδική φόρμα για την αίτηση αποζημίωσης

Όσα είπε στον Αnt1 o εκπρόσωπος του ΔΣ Εργαζομένων του ΔΣ του ΔΕΔΗΕ, Κ.Μασούρας

Περίπου 11.000 νοικοκυριά εξακολουθούν να είναι χωρίς ρεύμα στην Αττική, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μήδεια» που έφυγε, αλλά άφησε πίσω της σοβαρά προβλήματα. Μέσα στην ημέρα αναμένονται ενισχύσεις από την επαρχία, για να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο χαμηλής τάσης, που προκαλεί διακοπές ηλεκτροδότησης σε προάστια των Αθηνών, όπως το Νέο Ηράκλειο και το Μαρούσι.

Πολίτες έμειναν για μέρες χωρίς ρεύμα και θέρμανση, με τις ευθύνες να γίνονται «μπαλάκι», μεταξύ ΔΕΔΗΕ, περιφέρειας, δήμων και κράτους.

Διακοπή ρεύματος: Ποιοι έχουν τελικά αρμοδιότητα για την κοπή των δέντρων;

«Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να πάρει μόνος του όλο το βάρος της κακοκαιρίας» είπε στον Αnt1 o εκπρόσωπος του ΔΣ Εργαζομένων, Κ.Μασούρας.

Πάντως, ερωτηθείς σχετικά με της ηλεκτρικές συσκευές που καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος, ενημέρωσε πως υπάρχει φόρμα στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ, όπου «κάθε πελάτης να αποζημιωθεί αν αποδειχθεί ότι καταστράφηκαν συσκευές κατά τη διακοπή του ρεύματος», παρέχοντας τα σχετικά έγγραφα.

Δείτε εδώ την αίτηση αποζημίωσης 

Για την καταβολή της αποζημίωσης ή του χρηματικού ποσού οι πολίτες θα πρέπει:

  • να υποβάλουν έγκαιρα την παραπάνω αίτηση αποζημίωσης.
  • να θέσουν στη διάθεσή του ΔΕΔΗΕ, εφόσον τους ζητηθεί, τις συσκευές ή τον εξοπλισμό που έχουν υποστεί βλάβη, για έλεγχο πριν από την επισκευή τους
  • να θέσουν στη διάθεσή του ΔΕΔΗΕ, όταν τους ζητηθεί, παραστατικά ηλεκτρολογικού συνεργείου τεκμηρίωσης της βλάβης και του κόστους επισκευής ή αντικατάστασης των συσκευών με άλλα παρόμοιων προδιαγραφών (τιμολόγια κ.λπ.).
  • να υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωσης αποδοχής της αποζημίωσης ή του χρηματικού ποσού που τους χορηγεί ο ΔΕΔΗΕ

Για τις κοπές των δέντρων και των κλαδιών

Αναφορικά με το θέμα των ευθυνών για τα δέντρα, που έχει προκύψει μέσω της κακοκαιρίας και έχει προκαλέσει συγκρούσεις, o εκπρόσωπος του ΔΣ Εργαζομένων, Κ.Μασούρας, είπε ότι ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ είναι «το κλάδεμα κλαδιών σε απόσταση 1,5 -2 μέτρων από τα καλώδια».

Ζημιές από πτώση δέντρων: Πώς μπορούν να αποζημιωθούν οι πολίτες

«Κάθε χρόνο κάνουμε επιθεώρηση στο δίκτυο, κάνουν το κλάδεμα εργολάβοι και εμείς μετά επιθεωρούμε», σημείωσε και απάντησε πως όταν ένα δέντρο πρέπει να κοπεί, ο ΔΕΔΔΗΕ «στέλνει γράμμα στο δασαρχείο, ενημερώνουμε το Δήμο και κάνουμε διακοπή του ρεύματος, αν πρέπει να κοπεί το δέντρο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top