Νέα επιδόματα για εργαζόμενους σε τουρισμό, καλλιτέχνες και εστίαση

Επεκτείνεται και η αποζημίωση των 534 ευρώ

Την παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας, τα οποία λήγουν, για ακόμη δύο μήνες προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης / Πηγή βίντεο: ΕΡΤ

Νέα επιδόματα για καλλιτέχνες, εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση ετοιμάζει η κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών είναι και η οικονομική ενίσχυση και επιδότηση εισφορών για ξενοδοχεία 12μηνες λειτουργίας.

Μονόδρομος η παράταση των αναστολών συμβάσεων και τον Απρίλιο

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει ανακοινωθεί η παράταση των επιδομάτων ανεργίας, που έληξαν ή θα λήξουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, για 2 μήνες.

Συγκεκριμένα:

Παρατείνονται για άλλους δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας

•    επεκτείνεται το μέτρο υποβολής μονομερών δηλώσεων για τους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ώστε να καταστούν δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2020.

•    με μονομερή δήλωση, άνεργοι  από τον κλάδο τουρισμού-επισιτισμού χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης θα λάβουν αποζημίωση 400 ευρώ (προσαυξημένη κατά 50 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο) για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

•    Με Κοινή Υπουργική Απόφαση καθίστανται δικαιούχοι αποζημίωσης με επίδομα 534 ευρώ για Ιανουάριο και Φεβρουάριο ξεναγοί, τουριστικοί συνοδοί, εποχικά εργαζόμενοι σε τουριστικά γραφεία, χειμερινά καταλύματα, χιονοδρομικά κέντρα.

•    παρατείνονται για 2 μήνες τα επιδόματα ανεργίας, που έληξαν ή θα λήξουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

•    Χορηγείται ειδική οικονομική ενίσχυση για επιχειρήσεις ξενοδοχειακών καταλυμάτων 12μηνης λειτουργίας, με περισσότερους από 50 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, που έχουν πληγεί σοβαρά από τις συνέπειες της πανδημίας του κορoνοϊού και πρόκειται να υλοποιήσουν επενδυτικό σχέδιο αναμόρφωσης ή και ενεργειακής αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεών τους, με σκοπό τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων. Η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται για έως 12 μήνες, με την κάλυψη 80% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και ενεργοποιείται εντός 2ετίας από την έγκριση του επενδυτικού έργου.

•    Καλύπτονται οι εργοδοτικές εισφορές μέχρι και τις 31 Μαρτίου στα τουριστικά καταλύματα 12μηνης λειτουργίας, τα οποία κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020 είχαν χαμηλότερα ακαθάριστα έσοδα κατά 70% τουλάχιστον σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

•    Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στις επιχειρήσεις θεάτρων, μουσικών σκηνών, χοροθεάτρων, συναυλιακών χώρων, χώρων παραστάσεων, κινηματογράφων και διανομέων κινηματογραφικών ταινιών στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top