Μονόδρομος η παράταση των αναστολών συμβάσεων και τον Απρίλιο

Πώς θα υπολογιστεί το δώρο Πάσχα

Αναστολές εργασίας

Μονόδρομο την παράταση επ' αόριστον του «εργαλείου» των αναστολών συμβάσεων καθιστούν η επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης και η επαναφορά περιοριστικών μέτρων στην οικονομία.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο (πιθανότατα και τον Απρίλιο), τουλάχιστον 625.000 εργαζόμενοι θα προστατευθούν με αυτόν τον τρόπο, προκειμένου να αποφευχθεί το τσουνάμι απολύσεων που παρατηρείται στην Ιταλία (απώλεια 1 εκατ. θέσεων τον προηγούμενο χρόνο) και στην Ισπανία (περίπου 219 χιλιάδες εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους μόνο τον Ιανουάριο). 

Ημέρα πληρωμών: Καταβάλλονται επιδόματα και δώρο Χριστουγέννων

Το μηνιαίο κόστος μόνο για τις ειδικές αποζημιώσεις είναι γύρω στα 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μαζί με την κάλυψη των εισφορών φτάνουμε γύρω στα 450 εκατομμύρια ευρώ.

Μια ακόμα παράμετρος του κόστους των αναστολών είναι ότι το Κράτος θα υποχρεωθεί και φέτος να καλύψει μέρος ή το σύνολο του Δώρου Πάσχα γι' αυτούς τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι για να πάρει κανείς το σύνολο του δώρου, πρέπει να έχει εργαστεί όλο το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου ως 30 Απριλίου.

Το δώρο θα υπολογιστεί με βάση την αποζημίωση των 534 ευρώ, με τον τρόπο που έγινε για το δώρο Χριστουγέννων.

Το δώρο Πάσχα ισούται με τον μισό μηνιαίο μισθό, αν ο εργαζόμενος αμείβεται με μισθό, ή με 15 ημερομίσθια, αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Υπολογίζεται ως εξής: Για κάθε 8 (οκτώ) ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης, λαμβάνεται ποσό ίσο με το 1/15 του μισθού ή ένα ημερομίσθιο.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top