Παρατείνονται για άλλους δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας

Χατζηδάκης: Θα συνεχίσει η αποζημίωση των 534 ευρώ σε εργαζόμενους

Την παράταση όλων των επιδομάτων ανεργίας, τα οποία λήγουν, για ακόμη δύο μήνες προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Θα ανακοινωθεί το μεσημέρι, θα πάρουν παράταση για δύο μήνες», είπε χαρακτηριστικά.

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

Ο υπουργός Εργασίας είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως σήμερα θα ανακοινωθούν νέες ενισχύσεις και νέα επιδόματα, τονίζοντας ότι έως τώρα έχουν δοθεί συνολικά 3,5 δισ. ευρώ για τη στήριξη της εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι το μέτρο της αναστολής εργασίας θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται, ενώ για την αποζημίωση των 534 ευρώ σημείωσε πως θα συνεχίσει να δίνεται στους κλάδους, που θα μπουν σε αναστολή λειτουργίας, «με τον όρο να μην απολύονται οι εργαζόμενοι».

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στο lockdown, επισημαίνοντας ότι «όσο νωρίτερα αντιμετωπίσουμε το θέμα, από υγειονομικής πλευράς, τόσο καλύτερα το κράτος θα χειριστεί και το θέμα των επιδοτήσεων, της στήριξης της αγοράς και των εργαζομένων».

Ειδική ενίσχυση για εστίαση – Τι προβλέπεται για ενοίκιο και ΦΠΑ

«Από τις πρώτες μέρες έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε για την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα της πανδημίας. Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα και να αξιοποιήσουμε όλα τα κονδύλια που έχουμε από την Ε.Ε., δεν είναι εποχή για να κάνει κανείς λάθη σε αυτόν τον τομέα», είπε.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως θα δοθεί προτεραιότητα στην εστίαση, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για την επιδοτούμενη απασχόληση και τα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top