Lockdown: Ποια καταστήματα κλείνουν και ποια μένουν ανοιχτά

Το νέο ωράριο λειτουργίας στα σούπερ μάρκετ

Ο γ.γ. Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανακοίνωσε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου το ποια καταστήματα θα λειτουργούν κατά το lockdown στην Αττική και πώς

Τα νέα μέτρα, που θα ισχύσουν από αύριο, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, μετά το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού για σκληρό lockdown στην Αττική, ανακοίνωσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και η ομάδα των κυβερνητικών αξιωματούχων.

Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Εξαίρεση αποτελούν τα ανθοπωλεία, που θα λειτουργήσουν το σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου, ενόψει του Αγίου Βαλεντίνου, με click away, αλλά και click inside.

Lockdown: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύουν στην Αττική από αύριο

Το ωράριο λειτουργίας, για τα καταστήματα, που θα είναι ανοικτά, θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 20.30 τις καθημερινές, και από τις 7 το πρωί έως τις 17.30 τα σαββατοκύριακα.

Τις Κυριακές επιτρέπεται η λειτουργία των ζαχαροπλαστείων, φούρνων και παντοπωλείων.

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο στην Αττική λόγω του lockdown

Lockdown: Δεν απαγορεύεται η μετακίνηση μεταξύ δήμων με τον κωδικό 6

Όσον αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις, δε θα απαγορεύονται για λόγους άσκησης, δηλαδή με κωδικό 6. Δε θα επιτρέπεται η μετακίνηση για αγορές πχ. σε σούπερ μάρκετ άλλου δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους.

Ποια μαγαζιά θα λειτουργούν κατά το lockdown

Συγκεκριμένα, ανοικτά θα μείνουν:

- Καταστήματα τροφίμων

- Φαρμακεία

- Pet Shops

- Επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, αποκλειστικά για την επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου

- Καταστήματα οπτικών/ακουστικών βαρηκοΐας, κατόπιν ραντεβού

- Καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς, κατόπιν ραντεβού

- Λιανικό εμπόριο πώλησης ανθέων (ειδικώς για 13-14/2/2021)

- Κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης με τη μέθοδο e-shop

- Καθαριστήρια

- Πρατήρια Υγρών Καυσίμων

- ΚΤΕΟ

- Συνεργεία οχημάτων

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των καταστημάτων θα είναι ένα (1) άτομο ανά 25 τ.μ., ενώ θα πρέπει να υπάρχει απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ των πελατών, κατά την διάρκεια αναμονής στα ταμεία των καταστημάτων.

Πού θα κάνετε ραντεβού μέσω της ψηφιακής εφαρμογής e-Καταναλωτής

Ειδικά όσον αφορά τα ΚΤΕΟ και τα συνεργεία αυτοκινήτων, οι πελάτες θα προσέρχονται μόνον κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε αναμονή θα είναι τα εννέα (9) άτομα.

Για τα καταστήματα οπτικών, πώλησης περουκών και τα ανθοπωλεία (για τις 13/14/2) είναι υποχρεωτικός ο εξ αποστάσεως καθορισμός ραντεβού, είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της ψηφιακής εφαρμογής e-Καταναλωτής.

Τι θα ισχύει για λαϊκές αγορές, περίπτερα και delivery

Οι λαϊκές αγορές θα μείνουν ανοιχτές και θα λειτουργήσουν με 50% συμμετοχή πωλητών, υπό τον όρο να υπάρχει 3 μέτρα απόσταση μεταξύ των σημείων πώλησης.

Τα περίπτερα θα λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως.

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο στην Αττική λόγω του lockdown

Lockdown: Ανοιχτά τα ανθοπωλεία το Σαββατοκύριακο για τον Άγιο Βαλεντίνο

Οι επιχειρήσεις εστίασης θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τις μεθόδους take away, drive-through και delivery.

Μέγιστη διάρκεια αγορών οι δύο ώρες

H μετακίνηση των πολιτών θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Η μέγιστη διάρκεια συναλλαγών θα είναι οι 2 ώρες, κατά τις οποίες ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί τις αγορές του.

«Βεντάλια» περιοριστικών μέτρων για το επόμενο δίμηνο

«Αναλαμβάνω την ευθύνη των πρόσθετων μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας», τόνισε χθες, στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως στο δίμηνο, που ακολουθεί, «η βεντάλια των περιορισμών, θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού».

Ολικό lockdown στην Αττική από την Πέμπτη έως τις 28 Φεβρουαρίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top