Κουρεμένα ενοίκια: Πότε θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Την επόμενη εβδομάδα οι πληρωμές για τον Δεκέμβριο

Πορτοφόλι

Η ώρα των πληρωμών έρχεται για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που δεν εισπράττουν ενοίκια λόγω των μέτρων.

Η ψήφιση χθες της σχετικής διάταξης από την Ολομέλεια της Βουλής ανοίγει τον δρόμο για την αποζημίωση των ιδιοκτητών ακινήτων για τα μηδενικά ενοίκια του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Την ερχόμενη εβδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να πληρώσει:

Ενοίκια Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου: Ποιες επιχειρήσεις απαλλάσσονται

- τους ιδιοκτήτες για το 50% της ζημιάς, που έχουν υποστεί για τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια που εισέπραξαν τον Δεκέμβριο από τις πληττόμενες και κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις.

Η χρονιά του κορωνοϊού έφερε αύξηση σε ενοίκια και τιμές ακινήτων

- τους εργαζόμενους, που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και πληρώνουν ενοίκιο για κύρια κατοικία ή για την κατοικία του παιδιού τους, που σπουδάζει σε διαφορετική πόλη από τη μόνιμη κατοικία του.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει δηλώσει ότι θα καταβληθεί προσπάθεια μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου να έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των ιδιοκτητών το 80% του ενοικίου για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος θα καταβληθεί ως αποζημίωση στους εκμισθωτές-φυσικά πρόσωπα από το κράτος.

Για τους εκμισθωτές-νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις που δικαιούνται απαλλαγή κατ’ επιταγή του νόμου, θα καταβληθεί ως αποζημίωση στους ιδιοκτήτες το 60% του μηνιαίου μισθώματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. 

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top