Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για ξενοδοχοϋπάλληλους

Με διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022

Ξενοδοχοϋπάλληλοι

Τη νέα κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που διέπει τις εργασιακές σχέσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο συνυπέγραψαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), μετά την αποδοχή σχετικής πρότασης μεσολάβησης στο πλαίσιο του ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας).

Η συμφωνία είναι διετής, ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 και προβλέπει τη διατήρηση των αποδοχών των εργαζόμενων  στα σημερινά επίπεδα.

Η ΠΟΞ χαιρετίζει τη συμφωνία καθώς αποδεικνύει πως ο διάλογος μπορεί να δίνει αμοιβαία θετικές λύσεις, ακόμη και μέσα σε μια συγκυρία μεγάλων απωλειών για τα ελληνικά ξενοδοχεία και με σοβαρές αβεβαιότητες για την εξέλιξη και τις επιπτώσεις της πανδημίας στον ελληνικό τουρισμό το 2021.

«Στις δύσκολες στιγμές πρέπει όλοι να βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας, κάνοντας το καθήκον μας. Ξενοδόχοι και εργαζόμενοι κάναμε το καθήκον μας. Έχουμε τη βεβαιότητα πως και η Πολιτεία θα συνεχίσει να πράττει το δικό της καθήκον, στηρίζοντας, όπως οφείλει, την απασχόληση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top