Καταστροφή και το 2021 ο κορωνοϊός για φεστιβάλ και μουσική βιομηχανία

Ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ

φεστιβάλ μουσικής ουρά πολιτών με μάσκες

Ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο, μεγάλα ευρωπαϊκά καλοκαιρινά φεστιβάλ, με τον επικεφαλής των λοιμωξιολόγων στις ΗΠΑ Φαούτσι να λέει από τώρα «καλό φθινόπωρο» για τις διοργανώσεις και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Ο Covid-19 «χτυπάει» τα μεγαλύτερα events στον πλανήτη

Η κατάσταση φαίνεται να οδηγεί σε μεγάλη καταστροφή τη μουσική βιομηχανία και το 2021, με τις εταιρίες διοργανώσεων φεστιβάλ και συνναυλιών, όπως φυσικά και τους ίδιους τους καλλιτέχνες να βρίσκονται σε απόγνωση. 

Στις αρχές Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος του Live Nation είπε ότι η προσδοκία του ήταν ότι  θα πάνε πιο πίσω με «μεγάλες υπαίθριες παραστάσεις» μέχρι το καλοκαίρι. Τώρα, υπάρχουν αμφιβολίες για αυτά τα φιλόδοξα σχέδια, ειδικά στην Ευρώπη, όπου ένα μεγάλο φεστιβάλ είχε ήδη ακυρωθεί, και ένα από τα μεγάλα φεστιβάλ Metal μουσικής το καλοκαίρι, το  Hellfest, κινδυνεύει να ακυρωθεί επίσης.

Αναβάλλεται το καλοκαιρινό Plissken Festival 2020

Το φεστιβάλ έστειλε πρόσφατα μια επιστολή στην υπουργό πολιτισμού της Γαλλίας, Roselyne Bachelot, ρωτώντας εάν το φεστιβάλ θα μπορούσε ακόμα να πραγματοποιηθεί,  αναφέροντας ότι το φεστιβάλ θα έκανε τεστ κορωνοϊού στους συμμετέχοντες κατά την άφιξη.

Η υπουργός Πολιτισμού απάντησε ότι τα τεστ δεν είναι από μόνα τους αρκετά για να επιτρέψουν την πραγματοποίηση του φεστιβάλ.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top