Εξοικονομώ: Τι αλλάζει στις αιτήσεις

Το νέο χρονοδιάγραμμα για τις Περιφέρειες

Διαμερίσματα

Αλλαγές στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» έφερε μια απόφαση του νέου υπουργού Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα.

Η αλλαγή αγορά τις αιτήσεις για πολυκατοικίες, καθώς πλέον δε θα απαιτείται το άνοιγμα άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού συνδεδεμένου με το ΑΦΜ της πολυκατοικίας, προκειμένου να υποβληθεί η αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα https://exoikonomo2020.gov.gr.

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Πώς κερδίζουν πολίτες και επιχειρήσεις

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση, «μετά τη λήψη σχετικής απόφασης στη γενική συνέλευση της πολυκατοικίας για την έκδοση αριθμού φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) <διαχείρισης πολυκατοικίας> για τους κοινόχρηστους χώρους και την επιλογή του χρηματοπιστωτικού οργανισμού συνεργασίας για τη λήψη δανείων ή και την πληρωμή των δαπανών, υποβάλλονται οι αιτήσεις των ιδιοκτητών και μία αίτηση <ως σύνολο κτηρίου> του εκπροσώπου της πολυκατοικίας στο πληροφοριακό σύστημα της διαδικτυακής πύλης του Προγράμματος, καταχωρώντας όλα τα ζητούμενα στοιχεία».

Νέο χρονοδιάγραμμα για τις αιτήσεις

Το νέο χρονοδιάγραμμα για τις αιτήσεις, το οποίο ξεκινά στις 25 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκε, μετά την αναβολή, που είχε ανακοινωθεί, λόγω προβλημάτων από τα περιοριστικών μέτρων από το lockdown.

Εξοικονομώ - Αυτονομώ: Μετάθεση υποβολής αιτήσεων για τέσσερις περιφέρειες

Οι νέες ημερομηνίες είναι:

•    Ανατολική Μακεδονία – Θράκη από 25 Ιανουαρίου.
•    Δυτική Μακεδονία από 27 Ιανουαρίου
•    Κεντρική Μακεδονία από 29 Ιανουαρίου
•    Θεσσαλία από 1η Φεβρουαρίου
•    Πολυκατοικίες από 3 Φεβρουαρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top