Ηλεκτρονικά πλέον η παράδοση πινακίδων στην εφορία 

Στην εφαρμογή της ΑΔΑΕ και με το πάτημα ενός κουμπιού

Με το πάτημα ενός κουμπιού θα παραδίδονται ηλεκτρονικά οι πινακίδες από τους οδηγούς που θέλουν να απαλλαγούν από το βάρος των Τελών Κυκλοφορίας. Σε μια περίοδο όπου ο κλάδος των αυτοκινήτων μετρά τις απώλειες που προκαλεί η πανδημία, η φορολογία στους τέσσερις ή στους δύο τροχούς, παραμένει υψηλή.

 Τέλη κυκλοφορίας 2021: Η κατάθεση των πινακίδων θα γίνει ψηφιακά

Μπαίνοντας στην εφαρμογή MyCar και δηλώνοντας το σημείο ακινητοποίησης του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας, οι οδηγοί γλιτώνουν την πολύωρη αναμονή στην ουρά της εφορίας για την παράδοση πινακίδων. 

Οι «καμπάνες» για τους πονηρούς είναι, όμως, βαριές, καθώς αν εντοπιστεί το όχημα αλλού ή αν «φοράει» πινακίδες, τότε επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να πληρωθούν διπλά τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Παράταση δύο μηνών για την πληρωμή

ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6,8 ΔΙΣ ΣΤΑ ΙΧ

Πέρα από τα Τέλη Κυκλοφορίας, για την αγορά και χρήση αυτοκινήτου ή δικύκλου, οι οδηγοί πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη και το 2021. Ποιος είναι ο συνολικός λογαριασμός για φόρους στα καύσιμα, ασφάλιστρα, Τέλη Ταξινόμησης; Πάνω από 6,8 δισ. ευρώ! Τα καλά νέα είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να «ξηλώσει» τα τεκμήρια στα ΙΧ, που προκαλούν στρεβλώσεις και αδικίες. 

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ «ΤΡΑΚΑΡΕ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Η αγορά αυτοκινήτου δεν γλίτωσε φυσικά από τον κορωνοϊό, αν και με μικρότερες απώλειες απ' ότι θα περίμενε κανείς. Στο σύνολο της χρονιάς, υπολογίζεται ότι ο τζίρος των εταιριών θα είναι μικρότερος κατά περίπου 15% σε σχέση με πέρσι. 

«ΚΟΦΤΗΣ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ- ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ

Η κρίση αλλά και οι νέοι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων «χτύπησαν» και τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα. Οι νέες ταξινομήσεις τέτοιων αυτοκινήτων είναι μειωμένες κατά 20% και των μοτοσικλετών κατά 15%. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top