Ταμείο Ανάκαμψης: Πού θα πάνε στην Ελλάδα τα 32 δισ. ευρώ  

Το ποσό - μαμούθ από τη Σύνοδο Κορυφής φέρνει «νέο σχέδιο Μάρσαλ»

Πράσινο φως στο Ταμείο Ανάκαμψης, άναψε η Σύνοδος Κορυφής, μετά την άρση του βέτο από Ουγγαρία και Πολωνία. Η Ελλάδα περιμένει 32 δισ. ευρώ και οι μηχανισμοί στα αρμόδια υπουργεία έχουν πάρει «φωτιά», προκειμένου να μη χαθεί ούτε μισό ευρώ. ¨

Mητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Η Ελλάδα στηρίζει το Ταμείο Ανάκαμψης

Όπως μετέδωσε ο  Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το νέο σχέδιο Μάρσαλ» στην Ελλάδα.  
 
Αν προσθέσουμε σε αυτά τα 32 δισ. τα 40 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, φτάνουμε στο μεγαλύτερο μεταπολεμικό πακέτο χρηματοδότησης, το οποίο δίνει μοναδική ευκαιρία στην Ελλάδα να κάνει το άλμα προς τα εμπρός.

Μισέλ για σύνοδο κορυφής: Συναίνεση αλλά και δυσκολιες 

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει ότι στη διάρκεια του 2021 θα φτάσουν στην Ελλάδα γύρω στα 5,5 δισ. ευρώ. Η προκαταβολή- καλώς εχόντων των πραγμάτων- αναμένεται γύρω στον Ιούνιο.

»Κλειδί» χαρακτηρίζονται τα 1,9 δισ από το ειδικό πρόγραμμα γέφυρα, μέσω του οποίου θα καλυφθούν έκτακτες δαπάνες για την Υγεία, για ευάλωτα νοικοκυριά, για επιχειρήσεις κι εργαζομένους. Κι επειδή οι καθυστερήσεις στα ευρωπαϊκά κονδύλια είναι συνηθισμένες, στο υπουργείο Οικονομικών έχουν δεσμεύσει 2,6 δισ. από τον Προϋπολογισμό για να προχρηματοδοτήσουν άμεσα ένα νέο Εξοικονομώ, τοπικά χωροταξικά σχέδια, μεγάλους οδικούς άξονες, δίκτυα 5G και μια αναδάσωση - μαμούθ. 

Μητσοτάκης σε υπουργικό: Ευκαιρία να μετασχηματίσουμε την Ελλάδα

Όλα τα επενδυτικά προγράμματα πάντως πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε έξι χρόνια κι έτσι δεν συγχωρείται καθυστέρηση ούτε μισού λεπτού.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top