ΚΤΕΟ: Νέα παράταση στα δελτία που έληξαν - Μέχρι πότε γλιτώνετε το πρόστιμο

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ

ΚΤΕΟ

Έως τις 7 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 06.00, παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

Όπως αναφέρει σε εγκύκλιό του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέχρι τότε επιτρέπεται μόνο ο τεχνικός έλεγχος φορτηγών με ΜΑΜΦΟ (Μέγιστης Αποδεκτής Μάζας Φορτωμένου Οχήματος) >3,5 t και λεωφορείων σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΚΤΕΟ της χώρας, που διαθέτουν εγκεκριμένη - αδειοδοτημένη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων.

Αυτό μπορεί να γίνει υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) Θα υπάρχουν έως 9 άτομα στην αναμονή

β) Προσέλευσης μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων και επίδειξης του σχετικού καταλόγου στα ελεγκτικά όργανα

γ) Ωράριο λειτουργίας έως τις 20:30 μ.μ.

Τι ισχύει για τα οχήματα

Με προηγούμενη απόφαση, όταν το lockdown ίσχυε έως τις 30 Νοεμβρίου, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, είχε δώσει παράταση 45 ημερών στους ιδιοκτήτες οχημάτων, των οποίων τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου ΚΤΕΟ έληξαν από τις 30 Οκτωβρίου ή θα έληγαν έως τις 30 Νοεμβρίου.

Με τη νέα εγκύκλιο η παράταση αυτή επεκτείνεται κατά 25 ημερολογιακές μέρες.

Έτσι, εάν - λόγου χάρη - το ΚΤΕΟ ενός ιδιοκτήτη έληγε στις 20 Νοεμβρίου, θα έχει περιθώριο 70 ημερολογιακών ημερών, δηλαδή έως τις 28 Ιανουαρίου 2021 για να περάσει το όχημά του από έλεγχο, χωρίς να επιβαρυνθεί με πρόστιμο.

Εξαιρούνται από το πρόσθετο ειδικό τέλος εκπρόθεσμου ΚΤΕΟ οι στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Υπενθυμίζεται πως της υποχρέωσης καταβολής πρόσθετου ειδικού τέλους για εκπρόθεσμο ΚΤΕΟ, εξαιρούνται οι ιδιοκτήτες που είχαν χαρακτηριστεί ως στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID -19, κατά το χρονικό διάστημα που υπήρχε υποχρέωση προσκόμισης οχήματος για τεχνικό έλεγχο.

ΚΤΕΟ: Απαλλαγή από καταβολή πρόσθετου τέλους για στενές επαφές κρουσμάτων 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο ιδιοκτήτης του οχήματος οφείλει να προσκομίσει βεβαίωση/γνωμάτευση θεράποντος ιατρού ή νοσηλευτικού ιδρύματος ή κλινικής ή έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ή του ΕΟΔΥ, στο οποίο αναγράφεται ότι χαρακτηρίζεται ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 και απαιτείται η κατ’ οίκον απομόνωσή του για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια, οφείλει να προσκομίσει το όχημα για τεχνικό έλεγχο εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που έπαυσε να ισχύει ο παραπάνω λόγος ανωτέρας βίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top