Παράταση για το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ

Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση

Δείτε τι δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 στη Βουλή 

Δεύτερη ευκαιρία για να πάρουν το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ θα έχουν πολλοί νέοι γονείς, που δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας, που έχει κατατεθεί στη Βουλή, προβλέπεται παράταση για την υποβολή της αίτησης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ανεξάρτητα από το πότε γεννήθηκε το τέκνο εντός του 2020. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία ήταν εντός τριών μηνών από τη γέννηση του παιδιού.

Προ των πυλών οι αποφάσεις: Πάμε για lockdown και τον Δεκέμβριο

Το επίδομα ανέρχεται σε 2.000 ευρώ για κάθε παιδί, δηλαδή για δίδυμα θα ανέρχεται σε 4.000 ευρώ, καταβάλλεται σε δύο δόσεις των 1.000 ευρώ.

Μιχαηλίδου: Για 482.000 διπλάσιο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα τον Δεκέμβρη

Η πρώτη δόση χορηγείται τον πρώτο μήνα, από την υποβολή της αίτησης, και η δεύτερη δόση μετά από πέντε μήνες.

Πώς υποβάλλετε αίτηση για το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ

Όσοι έγιναν γονείς εντός του 2020, μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση:

α) στο Υποσύστημα του Πληροφοριακού Συστήματος του Μητρώου Πολιτών για τη δήλωση γέννησης του παιδιού

β) στην εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του ΟΠΕΚΑ, που λειτουργεί η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. Στο Υποσύστημα του Πληροφοριακού Συστήματος του Μητρώου Πολιτών είναι δυνατή η υποβολή αίτησης, μόνον εφόσον η γέννηση λάβει χώρα σε μαιευτήριο, δημόσιο ή ιδιωτικό, ή και σε μαιευτικές κλινικές/τμήματα νοσοκομείων.

Με την υποβολή της αίτησης στο Υποσύστημα του Πληροφοριακού Συστήματος του Μητρώου Πολιτών για τη δήλωση γέννησης του παιδιού, δηλώνεται ο ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού πιστωτικού ιδρύματος που λειτουργεί στην Ελλάδα, δικαιούχος ή συνδικαιούχος του οποίου είναι ο αιτών.


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top