Τίτλοι τέλους για το Κοινωνικό Μέρισμα: Δε θα δοθεί το 2020

Η απάντηση Πέτσα στην Αχτσιόγλου για το «σήμερα ντράπηκε και η ντροπή»

Δείτε τι είπε ο Στέλιος Πέτσας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2020

Τίτλοι τέλος για το Κοινωνικό Μέρισμα το 2020, που ανάμεναν με ανυπομονησία χιλιάδες πολίτες.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε την Πέμπτη πως θα δοθεί επίδομα Χριστουγέννων, που θα αντιστοιχεί στο διπλάσιο ποσό που δικαιούνται, στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ξεκαθάρισε – αναφερόμενος στο μέρισμα – πως η σημερινή συγκυρία είναι διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όπου δινόταν ως κοινωνικό μέρισμα το μεγαλύτερο μέρος από το ποσό, που προέκυπτε από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Αναστολή εργασίας: Πότε και για ποιους ξεκινούν οι πληρωμές

«Φέτος, λόγω της πανδημίας, δε θα μπορούσε να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς η κυβέρνηση υλοποιεί προγράμματα στήριξης. Από τον Μάρτιο διοχετεύουμε συνεχώς πόρους που μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 24 δισ., ευρώ, στηρίζοντας την πραγματική οικονομία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη ότι τη νοιάζει και μπορεί να στηρίζει τους πιο ευάλωτους», είπε ο κ. Πέτσας.

Αχτσιόγλου: Σήμερα ντράπηκε και η ντροπή

Επίθεση στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Βρούτση, αντίστοιχα, εξαπέλυσε η Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή τις ανακοινώσεις για τα νέα έκτακτα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Σήμερα ντράπηκε και η ντροπή», αναφέρει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίδομα Χριστουγέννων: Διπλάσιο ποσό τον Δεκέμβριο για τους δικαιούχους

Πώς θα δοθεί το δώρο Χριστουγέννων σε όσους μπήκαν σε αναστολή εργασίας

«Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ξανά, για τρίτη φορά, τα ίδια υποτιθέμενα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων», αναφέρει και προσθέτει: «Το μοναδικό καινούργιο που είπαν είναι ότι αντί για μέρισμα στα νοικοκυριά και τους εργαζόμενους που χειμάζονται από την κρίση, θα εφαρμόσουν ένα μέτρο αξίας 54 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,03% ΑΕΠ. Ούτε τα μισά, δηλαδή, από όσα έδωσαν στα ΜΜΕ και σκόπευαν να χαρίσουν στα φιλικά τους ΚΕΚ με το “σκόιλ ελικίκου”».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top