Πότε υποβάλλονται οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων Οκτωβρίου

Ποιους κλάδους αφορούν

Εργαζόμενοι γραφείου

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου θα υποβάλλονται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Οκτώβριο.

Η προθεσμία εκπνέει στις 16 Οκτωβρίου και δεν θα δοθεί παράταση, αφού στη συνέχεια πρέπει να ενεργοποιηθεί η διαδικασία για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4. 

Εάν η αναστολή αφορά ολόκληρο τον μήνα, θα πρέπει να υποβληθεί μόνο μία δήλωση. Εάν, όμως, η αναστολή συμβάσεων αφορά περισσότερα του ενός χρονικά διαστήματα εντός του Οκτωβρίου, τότε θα πρέπει να υποβληθούν τόσες δηλώσεις, όσες και τα χρονικά διαστήματα αναστολής.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν υποβάλλει και στο παρελθόν δήλωση, μετά τη δήλωση του εργοδότη στην Εργάνη, δεν απαιτείται να προβούν σε νέα δήλωση, παρά μόνο εάν θέλουν να δηλώσουν κάποια τροποποίηση των στοιχείων τους.

Οι δηλώσεις αναστολών του Οκτωβρίου αφορούν στις ακόλουθες περιπτώσεις:

•    Τους κλάδους επισιτισμού, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού, αθλητισμού και κάθε άλλο πληττόμενο  κλάδο βάσει ΚΑΔ ,
•    Επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ» και έχουν θέσει σε αναστολή συμβάσεις εργασίας εργαζομένων τους (έδρα ή παράρτημα),
•    Επιχειρήσεις που έχουν θέσει σε αναστολή συμβάσεις εργαζομένων τους, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες εργαζομένων 
•    Επιχειρήσεις, των οποίων αναστέλλεται η επιχειρηματική τους δραστηριότητα και εδρεύουν ή έχουν παραρτήματα και μόνο για τους εργαζόμενους σε αυτά, στις περιφερειακές ενότητες που ήταν στο επιδημιολογικό επίπεδο 4 «Πολύ Υψηλό» τον Οκτώβριο (Κοζάνη, Καστοριά)
•    Επιχειρήσεις Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ), των οποίων εργαζόμενοι έχουν τοποθετηθεί  σε έμμεσο εργοδότη ο οποίος εμπίπτει σε μια από τις ανωτέρω περιπτώσεις και έχουν τεθεί σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους, υποβάλλοντας το ειδικό έντυπο «Δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας από 1/8/2020 και μετά» και εν συνεχεία επιλέγοντας  «Εργαζόμενοι τοποθετημένοι μέσω ΕΠΑ σε καταστήματα και επιχειρήσεις που πλήττονται βάσει ΚΑΔ ή ανήκουν σε ειδικές περιπτώσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top