Ξεκινά η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους - Οι ημερομηνίες

Ο κάθε συνταξιούχος θα έχει λεπτομερή ενημέρωση για το ποσό που δικαιούται

Αύριο Παρασκευή ξεκινάει η καταβολή των αναδρομικών σε 1.152.000 συνταξιούχους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο MEGA. 

Μαζί με τις κύριες συντάξεις θα δοθούν τα αναδρομικά

Η καταβολή θα γίνει στις ίδιες ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό. Επίσης, ο κάθε συνταξιούχος θα έχει ξεχωριστό κωδικό, ώστε να έχει λεπτομερή ενημέρωση για το ύψος των αναδρομικών ποσών που δικαιούται.

Αναδρομικά: Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι ανά ταμείο

Τον Δεκέμβριο θα γίνει restart σε όλο το ασφαλιστικό, προκειμένου να επανυπολογιστούν οι συντάξεις και τα χρόνια στον εργασιακό βίο. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Εργασίας, όσοι έχουν πάνω από 30 χρόνια εργασίας θα πάρουν αναδρομικά 15 μηνών από την 1η Οκτωβρίου 2019 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020. 

Οι συντάξεις και τα αναδρομικά θα καταβληθούν με βάση τον ΑΜΚΑ στις ακόλουθες ημερομηνίες:

- Αύριο Παρασκευή 23 Οκτωβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

- Τη Δευτέρα στις 26 Οκτωβρίου 2020 οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

- Την Τρίτη στις 27 Οκτωβρίου 2020 οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

- Την Πέμπτη στις 29 Οκτωβρίου 2020 οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top