Στην «τσιμπίδα» της εφορίας 100.000 φορολογούμενοι

Θα λάβουν μήνυμα στο Taxis και θα κληθούν να πληρώσουν φόρο

Κέρματα

Στο μικροσκόπιο 100.000 φορολογούμενους, που φαίνεται να έχουν αποκρύψει εισοδήματα, έχει βάλει η εφορία, η οποία θα αποστείλει προσεχώς τον λογαριασμό.

Πρόκειται για περιπτώσεις φορολογουμένων που βρέθηκαν να μην έχουν δηλώσει αναδρομικά ποσά συντάξεων, συντάξεις από το εξωτερικό και εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις (Airbnb). Οσοι δεν δικαιολογήσουν τα εισοδήματα, που εντόπισε η ΑΑΔΕ, θα λάβουν μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό τους στο Taxisnet.

Πόσο αυξάνεται ο μισθός από το 2021

Από τις 100.000 οι 40.000 είναι συνταξιούχοι οι οποίοι με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ έλαβαν αναδρομικά ποσά το 2014, ωστόσο «ξέχασαν» να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να δηλώσουν στην εφορία τα σχετικά ποσά, ενώ 43.000 φορολογούμενοι δεν δήλωσαν εισοδήματα της χρήσης 2014 και οι οποίοι επίσης θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση ή ακόμη και εμπρόθεσμη αρχική για να δηλώσουν τα εισοδήματα αυτά.

Δέκα χιλιάδες εντοπίστηκαν με αδήλωτα εισοδήματα από το εξωτερικό και οι υπόλοιποι ξέχασαν να δηλώσουν εισοδήματα από βραχυχρόνιες μισθώσεις.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top