Νέο «Εξοικονομώ»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και για τις πολυκατοικίες 

Επιδοτούνται αλλαγές στο σύστημα θέρμανσης και σε… ταράτσες 


Με το... δάκτυλο στο κουμπί του υπολογιστή τους, περιμένουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων το άνοιγμα της πλατφόρμας για το νέο "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ". Μάλιστα, αυτήν τη φορά θα επιδοτηθούν και οι πολυκατοικίες. 

Νέο Εξοικονομώ: Τι επιδότηση δικαιούστε ανάλογα με το εισόδημα

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα,  στις 30 Νοεμβρίου σηκώνεται η αυλαία των αιτήσεων, ενώ για επισκευές και ενεργειακές αναβαθμίσεις στις πολυκατοικίες η πλατφόρμα ανοίγει στις 11 Ιανουαρίου

Για μεμονωμένα διαμερίσματα, η επιδότηση φτάνει στο 80% με μπόνους 10% για τις λιγνιτικές περιοχές, ενώ η δαπάνη μπορεί να φτάσει στις 50.000 ευρώ ανά κατοικία. Πρώτη προϋπόθεση, η ενεργειακή αναβάθμιση κατά 3 κατηγορίες, ενώ απαιτείται απόφαση Γενικής Συνέλευσης της πολυκατοικίας, έκδοση ΑΦΜ και Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης. 

Χατζηδάκης: Νέο «Εξοικονομώ» και για αυτόνομες ενεργειακά κατοικίες!

Για πρώτη φορά θα επιδοτηθούν εργασίες στους κοινόχρηστους χώρους, σε ποσοστό ως 80%, για δαπάνες μέχρι 80.000 ευρώ. 

Τι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν; Νέα κουφώματα στην πόρτα εισόδου, θερμομόνωση ταράτσας ή άλλων χώρων, αλλαγή στο σύστημα θέρμανσης. Δεν υπάρχει υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης κι αυτό διευκολύνει τη χρηματοδότηση, ωστόσο εκτός από την έκδοση ΑΦΜ απαιτείται και έκδοση τραπεζικού λογαριασμού για την πολυκατοικία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top