To δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Αναδρομικά πολλών ταχυτήτων

Κατατέθηκε χθες η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, ύψους 1,4 δισ. ευρώ που θα λάβουν εντός του Οκτωβρίου 1.100.000 συνταξιούχοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Παππούς στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, αν όλα πάνε καλά καθώς υπάρχουν κάποιες τεχνικές δυσκολίες, θα καταβληθούν To δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Επίσης πρόκειται για αναδρομικά πολλών ταχυτήτων.

Ακατάσχετα τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Συγκεκριμένα, με την προτεινόμενη ρύθμιση, προβλέπεται η καταβολή ποσών και στους συνταξιούχους του Δημοσίου, κατ' αντιστοιχία με τη νομοθετική πρόβλεψη για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα.

Τα καταβαλλόμενα ποσά είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δε δεσμεύονται και δε συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά Ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα. Κατά την καταβολή των ποσών, δε διενεργείται παρακράτηση φόρου ούτε παρακράτηση ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Αναδρομικά: Ποιοι θα πάρουν περισσότερα χρήματα

O υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τόνισε δε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι τα ποσά θα φορολογηθούν ως κανονικό εισόδημα του χρόνου και δε θα γίνει προκαταβολικά η φορολόγησή τους, ενώ πρόσθεσε ότι όσοι λάβουν αναδρομικά θα παραιτηθούν από περαιτέρω δικαστικές διεκδικήσεις.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top