Αναδρομικά: Ποιοι θα πάρουν περισσότερα χρήματα

Εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής στη σχετική διάταξη

Χρήματα τραπέζι

Εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής κρύβει η διάταξη για τις πληρωμές των αναδρομικών 11 μηνών στις κύριες συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνεται αναφορά σε επιστροφές πέραν του 11μήνου για όσους έχουν κερδίσει με δικαστικές αποφάσεις αναδρομικά για περισσότερους μήνες.

Το δεύτερο 15ήμερο του Οκτωβρίου τα αναδρομικά στους συνταξιούχους

Για τις περιπτώσεις αυτές, τα αναδρομικά θα καταβάλλονται με βάση τις δικαστικές αποφάσεις, αφού προηγουμένως αφαιρεθεί το 11μηνο που θα πληρωθεί από την κυβέρνηση.

Η διάταξη θα αναφέρει ότι εφόσον οι συνταξιούχοι έχουν δικαιωθεί ή δικαιωθούν με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις την επιστροφή αντισυνταγματικών περικοπών των νόμων 4051 ή 4093 σε κύριες συντάξεις, θα λάβουν το ποσό που προκύπτει από τις αποφάσεις αυτές, εφόσον υπερβαίνει το διάστημα των 11 μηνών που αφορά η καταβολή των αναδρομικών με τη ρύθμιση της κυβέρνησης και αφού αφαιρεθεί το ποσό που ήδη δικαιούνται για το διάστημα Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016.

Στην πράξη όσοι έχουν δικαιωθεί ή θα δικαιωθούν για τις κύριες συντάξεις, με αναδρομικά πέραν του 11μήνου, θα πάρουν το επιπλέον ποσό αφού πρώτα αφαιρεθεί το 11μηνο που πληρώθηκαν. Αν δηλαδή ένας συνταξιούχος του Δημοσίου δικαιούται να πάρει 1.000 ευρώ για τα 11μηνο ενώ έχει τελική απόφαση δικαστηρίου για αναδρομικά 5.000 ευρώ, θα πάρει τα αναδρομικά της δικαστικής απόφασης (5.000 ευρώ) αφού πρώτα αφαιρεθούν τα 1.000 ευρώ από τα αναδρομικά που πληρώθηκε.

Τα τελικά ποσά, που θα λάβουν οι συνταξιούχοι, κυμαίνονται μεταξύ 600 ευρώ και 8.655 ευρώ, ενώ δεν θα επιβληθεί φόρος 20% παρά μόνον η κράτηση ασθένειας που ήταν 4% ως τον Ιούνιο του 2015 και αυξήθηκε σε 6% από τον Ιούλιο του 2015 και μετά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top