Τσουχτερό πρόστιμο σε e-shop: Έπαιρνε λεφτά και δεν παρέδιδε τα προϊόντα

Έκλεισε ξαφνικά και άφησε ξεκρέμαστους εκατοντάδες πελάτες

E-shop αγορά

Ξεκρέμαστους δεκάδες προμηθευτές και εκατοντάδες πελάτες άφησε e-shop, με έδρα το Αιγάλεω.

Το εν λόγω e-shop, το οποίο πωλούσε κινητά και άλλα είδη τεχνολογίας, συχνά σε τιμές ακόμη και κάτω του κόστους, φέρεται να λάμβανε τα χρήματα των παραγγελιών χωρίς ωστόσο να διαθέτει τα προϊόντα, που υποτίθεται πωλούσε.

Οι καταγγελίες των πολιτών ήταν δεκάδες, με τους περισσότερους να αναφέρουν ότι τους έλεγαν διάφορες δικαιολογίες (καθυστέρηση παράδοσης, δεν υπήρχε το συγκεκριμένο χρώμα της συσκευής, που παραγγέλθηκε, κλπ), ώστε να καθυστερήσει παραγγελία, αν και είχε πληρωθεί.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή επέβαλε τσουχτερό πρόστιμο 250.000 ευρώ στο εν λόγω e-shop, το οποίο έχει κλείσει.

Όπως αναφέρουν πολλοί πελάτες του e-shop, κατάφεραν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους με αμφισβήτηση συναλλαγής στην τράπεζα.

Σε κάθε περίπτωση η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν πραγματοποιούν αγορές μέσω διαδικτύου και σε περίπτωση που εντοπίσουν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές κατά τη συναλλαγή τους με τα ηλεκτρονικά καταστήματα, να ενημερώνουν σχετικώς την Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή στη γραμμή καταναλωτή 1520, για εξέταση ενδεχόμενης επιβολής κυρώσεων.     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top