Οριστικά τον Οκτώβριο τα αναδρομικά στους συνταξιούχους 

Προσφυγές ετοιμάζουν όσοι μείνουν με άδεια χέρια 

Ο κύβος ερρίφθη. Αναδρομικά ως και 10.000 ευρώ θα καταβληθούν στους συνταξιούχους τον Οκτώβριο και θα ακολουθήσουν τα χρεωστούμενα από το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων. Όσοι μένουν με άδεια χέρια ετοιμάζονται, πάντως, για προσφυγές.

 Νέο κύμα προσφυγών για αναδρομικά

1,4 δισ. άμεσα και άλλα 460 εκ. ως το Δεκέμβριο, ετοιμάζεται συγκεκριμένα να βγάλει από τον κρατικό κουμπαρά το υπουργείο Οικονομικών, για περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχους.  

Παράδειγμα: Συνταξιούχος του ΙΚΑ με σύνταξη 1.163 ευρώ, θα πρέπει να λάβει 1.617 ευρώ, συνταξιούχος ΔΕΚΟ ή Τράπεζας με σύνταξη 1.954 ευρώ, έχει λαμβάνειν σχεδόν 6.000 ευρώ, συνταξιούχος έμπορος με σύνταξη 1.305 ευρώ θα δει στο λογαριασμό του 1.045 ευρώ.   

Περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι με συντάξεις μικρότερες των 1.000 ευρώ, δεν αναμένουν αναδρομικά, καθώς αυτά δεν καλύπτουν τα "κουρεμένα" Δώρα και τις επικουρικές. 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟΝ  ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΦΠΑ

Ως τον Μάιο του 2021 θα ισχύσει ο ΦΠΑ 13% σε εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών, ακτοπλοϊκά- τρένα- αεροπλάνα, σε ΚΤΕΛ- Ταξί, στον κινηματογράφο, στα τουριστικά “πακέτα”, σε καφέ- αναψυκτικά που σερβίρονται  

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΥΦΕΣΗ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ 

Ο Αλέξης Τσίπρας, που συναντήθηκε με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στη Θεσσαλονίκη, εν όψει της παρουσίασης των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, σημείωσε ότι επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τις επιπτώσεις της πανδημίας.

«Το κρίσιμο δεν είναι να μετράμε το μέγεθος της ύφεσης. Το κρίσιμο είναι να δούμε ότι αυτοί οι αριθμοί πολύ γρήγορα θα έχουν επιπτώσεις στην καθημερινότητα και τη ζωή μας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top