Πληθαίνουν οι κατηγορίες ωφελημένων από τις ελαφρύνσεις 

Δυνατότητα μείωσης φόρου και δημοσίους υπαλλήλους -συνταξιούχους

Πληθαίνουν οι ωφελημένοι από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Η "ομπρέλα" των ελαφρύνσεων θα καλύψει περισσότερες πηγές εισοδημάτων, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι ακόμα και δημόσιοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι μπορούν να δουν το φόρο τους να μικραίνει.  

Σταϊκούρας: Πώς θα γίνει κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στους μισθούς  

Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα καλύψει, τελικά, ΟΛΑ τα εισοδήματα των ιδιωτών, δηλαδή και τα ενοίκια από ακίνητα, δίνοντας έτσι μια "ανάσα" σε χιλιάδες ιδιοκτήτες, που υποχρεώθηκαν από την Πολιτεία να "κουρέψουν" το εισόδημα τους, για να στηρίξουν επιχειρήσεις, καταστήματα κι εργαζόμενους.    

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΑΚΙΝΗΤΑ

Παράδειγμα:  Ιδιοκτήτης που προσδοκούσε 30.000 ευρώ από ενοίκια, υπέστη "κούρεμα" 40%, βλέποντας το εισόδημα του να "προσγειώνεται" στις 18.000 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών του έκανε έκπτωση φόρου 3.600 ευρώ, ενώ στη φορολογική δήλωση που θα υποβάλει το 2021 θα απαλλαγεί κι από εισφορά αλληλεγγύης 132 ευρώ. 

Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και οι ιδιοκτήτες ακινήτων 

ΜΕ... BY PASS ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 

Από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ωφελημένοι, έστω και εξ αντανακλάσεως, θα βγουν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι, που  δηλώνουν εισοδήματα από ενοίκια. Αυτά τα εισοδήματα δεν θα επιβαρυνθούν το 2021 με εισφορά. 

Παράδειγμα: Δημόσιος υπάλληλος, με αποδοχές 1.200 ευρώ και εισόδημα από ενοίκια 20.000 ευρώ, θα εξακολουθήσει να έχει κρατήσεις για εισφορά αλληλεγγύης 4,4 ευρώ/μήνα. Όμως θα απαλλαγεί από την εισφορά των 176 ευρώ, που αναλογεί στα ενοίκια

"ΕΝΕΣΗ" ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 

Η εισφορά αλληλεγγύης καταργείται όμως και στα εισοδήματα από μερίσματα, διευκολύνοντας έτσι και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. 
Παράδειγμα: Για μέρισμα 25.000 ευρώ το όφελος είναι 426 ευρώ, για 35.000 ευρώ, ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, για 45.000 ευρώ ανεβαίνει πάνω από τα 1.700 ευρώ 

"ΚΑΡΦΙΑ" ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ

Ο επικεφαλής του Ευρωμηχανισμού, που συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απένημε τα εύσημα για την έως τώρα αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης, αλλά έριξε και "καρφιά". 

Τόνισε ότι συνεχίζουν οι καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων και τα στοιχεία του ΕΦΚΑ τον δικαιώνουν,  καθώς οι αιτήσεις που εκκρεμούν πάνω από 90 ημέρες, αγγίζουν τις 120.000 με εκτιμώμενη δαπάνη σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top