Αχτσιόγλου κατά κυβέρνησης: Πριν τον κορωνοϊό η ύφεση 

«Ο χρόνος των εντυπώσεων, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί»

Έφη Αχτσιόγλου

Κριτική στην οικονομική και εργασιακή πολιτική της κυβέρνησης άσκησε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας,  για την κύρωση των δύο πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκαν τον Αύγουστο, με τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης του κορωνοϊού. 

Αχτσιόγλου: Αυταρχισμός και αλαζονεία από την κυβέρνηση για τα αναδρομικά  

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η ελληνική οικονομία είχε μπει σε τροχιά ύφεσης από το τελευταίο τρίμηνο του 2019, πολύ πριν τον κορωνοϊό. Επιβεβαιώνοντας ότι η πολιτική των φορολογικών ελαφρύνσεων στα ανώτατα κλιμάκια της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, της σφοδρής επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων των νοικοκυριών, είναι υφεσιακές πολιτικές». Επέκρινες ακόμη  τους υπουργούς της κυβέρνησης ότι «προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για το τραγικό 15,2% της ύφεσης του δεύτερου τριμήνου και να πουν ότι αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Αυτές είναι οι νέες ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα με τον μισθό  

Για τις εργασιακές διατάξεις που εισάγονται στις δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ανέφερε ότι ο κ. Βρούτσης νομοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες. «Το μόνο που δεν μας είπε, είναι πως οι εργαζόμενοι του χρωστάνε κιόλας και ότι τους κάνει χάρη που τους υποχρεώνει σε απλήρωτη υπερωρία για τον μισό χρόνο της καραντίνας και όχι για όλο» σχολίασε. Ισχυρίσθηκε επίσης ότι ο υπουργός Εργασίας «προσβάλλει τους εργαζόμενους όταν ισχυρίζεται ότι είναι υπέρ τους η μείωση μισθών με το αποτυχημένο πρόγραμμα 'Συν-Εργασία', η μείωση του δώρου Χριστουγέννων, η παροχή δυνατότητας στον εργοδότη για περισσότερες και φθηνότερες υπερωρίες».  

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ακόμη κριτική στην κυβέρνηση ότι «βλέπει τους εργαζόμενους ως παθητικούς δέκτες παροχών, ως κάποιους που τα τρώνε από το κράτος, το οποίο πετάει λεφτά σε μία μαύρη τρύπα όταν υποστηρίζει τους μισθούς. Και δεν της περνάει από το μυαλό η σύνδεση που έχει η εργασία και οι μισθοί με την κατανάλωση, με την ενεργό ζήτηση και αυτά όλα με το ΑΕΠ».  «Ο χρόνος των εντυπώσεων, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί» τόνισε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top