Επίδομα 534 ευρώ: Εξετάζεται παράταση έως το τέλος του έτους

Πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων

Ρυθμίσεις και νέα μέτρα για τη στήριξη εργαζομένων, ανέργων και επιχειρήσεων θα περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Είχαμε προετοιμαστεί και ήμασταν έτοιμοι για το φθινόπωρο. Πολύ σωστά δε ρίξαμε όλα τα ‘καύσιμα’ από την αρχή», είπε ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο Mega, για το νομοσχέδιο, που θα ψηφιστεί στα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση με απόφασή της συνεχίζει την καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, σε εργαζομένους οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Πρόγραμμα «Γέφυρα» για επιδότηση δόσης: Ποιοι δικαιούνται συμμετοχή

Παράλληλα, στο τραπέζι βρίσκεται η παράταση του επιδόματος αυτού μέχρι το τέλος του 2020.

Όσον αφορά το πρόγραμμα «Συνεργασία», που αφορά την επιδότηση έως 60% του μισθού των εργαζομένων, συνεχίζεται μέχρι το τέλος του χρόνου, με τον υπουργό Εργασίας να δηλώνει ότι «το πρόγραμμα ήρθε για να μείνει».

Σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων, ο υπουργός Εργασίας είπε πως  η πολιτεία θα αναλάβει το κόστος για το χρονικό διάστημα που δεν εργάστηκαν οι εργαζόμενοι, με τα χρήματα που θα καταβληθούν να έχουν ήδη εξασφαλιστεί.

«Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους εργαζόμενους. Το δώρο των Χριστουγέννων θα πληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου», είπε ο υπουργός.

Όσον αφορά το δώρο του Πάσχα, αυτό θα καταβληθεί σε όσους δεν το έχουν λάβει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Αναφερόμενος στις οφειλές των επιχειρήσεων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι αυτές θα καταβληθούν από την 1η Απριλίου ενοποιημένες με τις φορολογικές υποχρεώσεις, σε 12 ή 24 δόσεις.

Οι 12 δόσεις θα έχουν μηδενικό επιτόκιο, ενώ οι 24 δόσεις 2,5% επιτόκιο.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top