Πρόστιμο έως 50.000 ευρώ σε όσους εμποδίζουν ελέγχους της εφορίας!

Αυστηροποιείται το πλαίσιο των διοικητικών κυρώσεων

Ταμειακή μηχανή

Μέτρα για την αντιμετώπιση φαινομένων σωματικής βίας σε βάρος ελεγκτών της πήρε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τις φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας, αυστηροποιείται το πλαίσιο των διοικητικών κυρώσεων σε περίπτωση που εμποδίζεται η διενέργεια φορολογικού ελέγχου από υπαλλήλους της ΑΑΔΕ με χρησιμοποίηση βίας ή απειλής κατά οργάνων της Αρχής.

Με διαδικασίες εξπρές η επιστροφή φόρου – Ποιοι θα εξοφληθούν πρώτοι

Προβλέπεται, ειδικότερα, η επιβολή ειδικού προστίμου από 10.000 έως 50.000 ευρώ στον υπαίτιο των σχετικών παραβατικών πράξεων.

Στην αιτιολογική έκθεση της εν λόγω τροπολογίας γίνεται επίκληση των πρόσφατων περιστατικών άσκησης σωματικής βίας σε βάρος ελεγκτών της ΑΑΔΕ κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, με αποτέλεσμα την πρόκληση σωματικής βίας αλλά και ο επικείμενος κίνδυνος για τη ζωή τους.

Με άλλες διατάξεις διευρύνονται οι περιπτώσεις, κατά τις οποίες η φορολογική διοίκηση δύναται να αναστέλλει τη χρήση ΑΦΜ ή να προβαίνει σε απενεργοποίηση αυτού και περιλαμβάνονται σε αυτές η παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση κατά οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών και η εγγραφή στο φορολογικό μητρώο περισσότερες φορές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top