Kίνητρα για επενδύσεις: Επιδότηση 40% για ταινίες, ντοκιμαντέρ και σίριαλ

Πιερρακάκης: Να μπορέσουμε να φέρουμε ξένες παραγωγές στην Ελλάδα,

Νέα κίνητρα για να γυριστούν ταινίες, ντοκιμαντέρ και σίριαλ στην Ελλάδα δίνει η κυβέρνηση, ενισχύοντας το πρόγραμμα επιδότησης των επενδύσεων σε οπτικοακουστικές παραγωγές.

Πιερρακάκης: Ο ΑΦΜ γίνεται ταυτότητα και αριθμός για όλες τις συναλλαγές

Με  νομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή ο Κυριάκος Πιερρακάκης, η επιδότηση της παραγωγής  οπτικοακουστικών έργων  αυξάνεται στο 40% και περιορίζονται τα γραφειοκρατικά εμπόδια.

«Να μπορέσουμε να φέρουμε ξένες παραγωγές στην Ελλάδα, κι άλλες και να μπορέσουμε να εξαγάγουμε ελληνικές παραγωγές σε μεγάλες ξένες πλατφόρμες και ξένα δίκτυα» τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Έτσι αναμένεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για καλλιτέχνες, τεχνικούς και όλη την οπτικοακουστική βιομηχανία.

Ψηφιακά και από το... σπίτι ο κλειδάριθμος για την εφορία  

Με την βελτίωση του προηγούμενου νόμου, σε όσους επενδύουν σε ταινίες θα επιστρέφεται το 40% σε μετρητά για επιλέξιμη δαπάνη 100.000 ευρώ  και σε ντοκιμαντέρ για δαπάνη 60.000 ευρώ. 

«Αφαιρεί το κίνητρο για ποιοτικές παραγωγές που ήταν και το νόημα της ρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του Δημήτρης Τζανακόπουλος

Για τις τηλεοπτικές σειρές, η επιστροφή του 40%   προβλέπεται  για σήριαλ με  επιλέξιμη δαπάνη 25.000 ευρώ ανά επεισόδιο και για ντοκιμαντέρ 20.000 ευρώ ανά  επεισόδιο 

Ενώ η επιδότηση θα δίνεται και για την ανάπτυξη ψηφιακών παιχνιδιών με επιλέξιμη δαπάνη  30.000 ευρώ.

«Μειώνουμε γραφειοκρατικές διαδικασίες κι αυτό είναι κάτι που το βλέπει ο πολίτης. Φροντίστε να ενισχύσετε αυτό το έργο να μην έρθει κάποιος επόμενος και το καταστρέψει» επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος. 

Από τον Απρίλιο του 2018 που θεσπίστηκε η επιδότηση μέχρι σήμερα, έχουν επενδυθεί 75 εκατ. ευρώ  σε  81 παραγωγές, 42 διεθνείς και 39 εγχώριες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top